Magazin Novi Sad

Ulični psić provozao se novosadskim autobusom u želji da se privremeno ugreje (VIDEO)

Preplašeni pas bus
Foto: Screenshot / Facebook / Izgubljeni/nadjeni psi NOVI SAD

Mnoge ulične životinje su preplašene i gladne u ovim hladnim i vlažnim zimskim danima i traže neki skriveni kutak da se makar na kratko ugreju i osuše od kiše i snega.

Neki se odlučuju i da slede primer ljudi, poput jednog preplašenog crnog psa, koji je verovatno posmatrao kako njegovi dvonožni sugrađani ulaze u veliku plavu limenu pokretnu kutiju na točkovima, pa je i on ušao za njima.

Provozao se „četvorkom“ do Mosta slobode

Snimak je osvanuo na Fejsbuk stranici „Izgubljeni / nadjeni psi NOVI SAD„, a ovaj mladi stanovnik novosadskog Limana ušao je u popularnu „četvorku“ da prikupi malo toplote i druži se sa sugrađanima.

Vidi se da je kuca uplašena i ne snalazi se baš najbolje u gradskom prevozu – prvo je želeo da proveri šta se dešava kod vozača, a zatim je seo pored jednog putnika, pokušavajući da mu stavi glavu u krilo, ali očito nije naišao na očekivane simpatije, pa je nastavio mirno da sedi i uživa u vožnji.

Kako piše na pomenutoj Fejsbuk stranici, odlučio je da izađe iz autobusa kod Mosta slobode, verovatno u potrazi za nekim novim skrovištem od zime i kiše, a brojni sugrađani su prokomentarisali ovu situaciju sa simpatijama, dok su neki podelili da su mu pružili i privremeno prenoćište.

Plemenite Novosađanke mu pružile privremeno sklonište

„Joj on je ušao i da se ugreje, mukica“, napisala je jedna sugrađanka.

„Mislim da je to ovaj drugar, nisam ga pre viđala u kvartu (Liman 1). Sinoć kad smo izašle u šetnju smo ga srele i dovele kod nas da prenoći, jede i pije. Izuzetno dobar i miran pas željan pažnje i ljubavi. Najradije bih mu pružila privremeni smeštaj, jer imamo prostora u stanu, ali ne smem zbog stanodavaca od kojih iznajmljujem stan“, prokomentarisala je druga i podelila fotku preslatkog psa sa velikim okicama, koji je uživao na toplom.

Crni limanski pas
Foto: Facebook / izgubljeni/nadjeni psi NOVI SAD / Brankica Aradjanski

„Večeras je kod mene, htela sam i da ga okupam ali nije hteo u kabinu da uđe… Da li ga možda neko traži?“, napisala je još jedna humana Novosađanka, uz molbu da se dobri ljudi jave i preuzmu psa, pošto imaju još jednog kucu, pa nisu u mogućnosti da ga zadrže.

Nadamo se da će se neka dobra duša zaista javiti i trajno mu pružiti preko potrebnu negu i pažnju, jer ovaj predivan pas, kao i svi drugi napušteni i ulični psi i mačke, koji se smucaju po zimi zaista to i zaslužuju.

Izvor: Facebook / izgubljeni/nađeni psi NOVI SAD

Ulični pas koji je spas od zime i petardi potražio na rafu marketa dobio pravi dom

294 Shares
294 Shares
Share via
Copy link