Kolumne

Ukrajinski avion s oružjem krenuo iz „ruskog“ Niša, pao u Grčkoj, a Vučićevi Hrvati „samo rade svoj posao“

balkan
Printscreen Collage

Ukrajinski avion pun oružja poleteo iz Niš, što bi rekli južnjaci, pao u GrčkU, nema preživelih. Među nastradalom posadom nema Srba.

Istovremeno, veštački se stvara potpuno imbecilan diplomatski incident zbog nedopuštanja hrvatskih vlasti predsedniku Srbije, da mimo ustaljenih protokola, uđe u Hrvatsku i obiđe Jasenovac.

Skaču kao ošureni premijerka Ana Brnabić u odbrani Alekovoj, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, predsednik SPS-a Ivica Dačić, ali u svojoj odbrani najkrvoločniji je, kao i uvek, ministar policije Aleksandar Vulin.

Zbog Vulinovih reči da će uraditi pojma nemam šta, kao i pojma nemam kako, svim hrvatskim funkcionerima koji se usude da kroče na teritoriju Srbije, reagovao je srpski advokat ukrajinskog porekla Aleksandar Olenik koji je podneo krivičnu prijavu protiv ministra zbog krivičnog dela povrede ugleda strane države.

Šlag na torti je instagram profil Aleksandra Vučića koji osvanjava porukom: „Samo vi radite svoj posao…“

Koja patetika. Koja farsa. Kakva država.

Nebojša Stefanović, čas glavni dželat Vučić Aleksandra, a čas njegov pas čuvar, objasnio je da su zlonamerni komentari koji idu u pravcu sumnji da Srbija naoružava zaraćene strane u Ukrajinskom ratu.

– To je naše oružje koje je kupilo Ministarstvo odbrane Bangladeša. Imalo je sve uredne dozvole u skladu sa međunarodnim propisima. Let je imao rutu iz Niša sa tehničkim sletanjima u Amanu i Rijadu – kazao je Stefanović na današnjoj konferenciji za medije.

Ako se na ovu iznenadnu dramu pridoda i činjenica da baš, kao slučajno, u Nišu postoji Rusko-srpski humanitarni centar, te da je avion poleteo baš iz ovog grada, onda ova nesreća dobija jednu krajnje bizarnu notu.

U ovo „slovensko bratstvo“ uključili su se i Grci, koji su kod ostataka aviona pronašli misterioznu belu materiju.

Specijalna vojna četa učestvuje u istrazi, kao i specijalna nuklearno-biološka hemijska odbrambena kompanija, prenosi Mondo, a njihov tim čini 14 ljudi koji će istražiti oblast u kojoj se nesreća dogodila i analizirati hemijske uzorke.

Do dolaska specijalne vojne jedinice, niko nije smeo da uđe u dva kilometara ograđenog područja. Dve ekipe pirotehničara TENKS bataljona za uklanjanje suvih mina počele su pretragu na tom području, navodi isti portal.

Šef operativnog tima general-potpukovnik Vatrogasne brigade Mario Apostolidis objasnio je da je uviđajem „ustanovljena nestabilnost na terenu, jer ima dima i velike toplote, ali i bele materije nepoznatog porekla, međutim merni instrumenti nisu pokazali ništa alarmantno“.

I mi sad trebamo da verujemo Nebojši Stefanoviću? Aleksandru Vulinu? Vučiću? Plenkoviću i njegovim ministrima?!

Šta li su smislili i kakve su akcije u pitanju naravno nećemo saznati, ali misteriozna materija smrdi čak do Srbije i to je više nego očigledno.

A kad je gusto, uvek prvi u pomoć pristižu komšije. Hrvati kao pouzdan partner, ako već specijalna kosovska jedinica ROSU ne radi nedeljom.

Najslađa je svađa kada nema povoda. Frka koja u korist ide i Plenkoviću i Vučiću, da malo narod zaboravi da sa hiljadu dinara više ne može ni nos da se istrese. Ako se neko još uvek pali na ovo izvlačenje i peglanje dezerterske uniforme, onda neka mu je Kačavenda u pomoći.

4 misterije o padu aviona punom srpskih mina i nekoliko važnih pitanja na koja čekamo odgovor

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

99 Shares
Share via
Copy link