Magazin Svet

Ovo je prelepa Ukrajinka koja je na mađarskoj granici navodno „pala“ sa 28 miliona dolara

ukrajinka-4
Foto: Profimedia

Protiv Anastasije Kotvicke, supruge istaknutog ukrajinskog tajkuna i političara pokrenuta je istraga jer je navodno pokušala da prenese 28 miliona dolara i 1,3 milijuna evra preko mađarske granice. Kako prenosi Daily Mail, novac je uočila mađarska carina u prtljau supruge kontroverznog bivšeg poslanika Igora Kotvickog.

Kotvicki, nekad najbogatiji ukrajinski poslanik, rekao je da je njegova supruga napustila zemlju kako bi mogla da se porodi, ali je porekao da je pritom prenosila 28 miliona dolara i 1,3 miliona evra, piše Telegraf.

ukrajinka-1
Foto: Profimedia

– Sav moj novac je u ukrajinskim bankama, nisam ništa podigao – rekao je Kotvicki pre nego što je zatvorio profile na društvenim mrežama.

Njegova ćerka Violeta, koja se školovala u Švajcarskoj, rekla je da je ta priča „lažna i da su to obične glasine“.

Kotvicka, koja je navodno putovala s dvojicom Mađara i svojom majkom, nije komentarisala incident koji se dogodio na granici.

ukrajinka-2
Foto: Profimedia

Navodi se da nije prijavila ogromnu svotu gotovine koju je ponela sa sobom prilikom napuštanja Ukrajine na kontrolnoj tački Vilok, i da su novac pronašli mađarski carinici, piše Obozrevatel, a prenosi Daily Mail.

U Ukrajini su posebno osetljivi na činjenicu da bogata elita želi svoje bogatstvo da premesti u inostranstvo i ne žele da im kapital ode iz zemlje dok je njena sudbina neizvesna.

Prema Krivičnom zakonu te zemlje, predviđena je kazna zatvora od tri do šest godina.

ukrajinka-3

Kovicki navodno preko svojih saradnika kontrolira nuklearne energetske sisteme Ukrajine i nalazišta urana, a ima i bliske poslovne i političke veze s bivšim ministrom unutrašnjih poslova Arsenom Avakovom.

Kijevski biznismen Sejar Kušutov, koji je otkrio slučaj Kotvicka, rekao je da carinici znaju da uzimaju mito, što omogućuje da se gotovina iznese iz zemlje.

Nemački neonacisti krenuli u odbranu Ukrajine, neki već u prvim borbenim linijama

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

128 Shares
128 Shares
Share via
Copy link