Putovanja

Ukleti hoteli u kojima možete odsesti

Ako vam je dosadio uobičajen odmor i ako imate hrabrosti da probate nešto drugačije ili ako možda želite da dokažete da ne verujete u natprirodno, nudimo vam spisak hotela u kojima ćete možda imati cimera kog niste zvali.

Karosta Prison Hotel, Litvanija

Iako samo ime ovog hotela zvuči strašno, mnogi gosti svesno odlučuju da baš tu odsednu. Hotel je bio prvo nacistički, pa onda i sovjetski zatvor, tako da očekivano ima dugu i mučnu istoriju. Mnogi gosti rekli su da osećaju prisustvo duhova, čuju zveket lanaca, jauke iz praznih prostorija, a nekoliko tvrdi da je zapravo i videlo duha.

litvanija-ukleti-hotel

The Stanley Hotel, Kolorado

Još od samog otvaranja 1907. godine u hotelu se dešavaju neobjašnjivi, neki bi rekli i paranormalni fenomeni. Zvuk dečijeg smeha i koraci se čuju kroz prazne hodnike. Takođe, prilike koje liče na prethodne vlasnike se pojavljuju niotkuda i navodno su uhvaćeni u ogledalima, odsjaju čaša i posuđa.

Anchorage Hotel, Aljaska

Ovaj hotel je na na samom obodu Aljaske, tako da je najbliže naselje udaljeno kilometrima, što je dobro za uživanje u prirodi, a možda i nije, ako znate šta se navodno dešava u ovom hotelu. Korumpirani policajac je navodno ubijen dok je bio u ovom hotelu i više gostiju je reklo da se njegov duh vraća, tražeći pravdu.

aljaska-ukleti-hotel

Fairmont Banff Springs, Kanada

Naslonjen uz obližnju planinu, ovaj hotel deluje kao da izašao iz Kjubrikovog horora „Isijavanje” i podjednako je jeziv. U njemu su viđeni svi bivši, a odavno mrtvi vlasnici, ali najstrašnija je prilika u beloj haljini koja izlazi iz zidova. Priča kaže da je mlada poginula u hotelu na dan venčanja i da je od tada ostala tu.

Hotel Burchianti, Italija

Na prvi pogled ovaj hotel deluje kao najmirnije moguće mesto za odmor, jer izgleda upravo onako kako se zamišlja odmaralište u Firenci, ali iza toga se krije mračna prošlost. Za vreme Drugog svetskog rata hotel je služio fašistima kao mesto za sastanke i gosti kažu da se njihovi duhovi često pojavljuju u sobama. Najpopularnija je naravno „soba sa freskama” u kojoj je odsedao sam Musolini.

italija-ukleti-hotel

Janko Kanja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
Share via
Copy link