Magazin Srbija

Nakon 10 meseci ćutanja uklanja se Galensov put koji skrnavi vidikovac Kesten

Put Kesten
Foto: Dragana Arsić

Opštinska građevinska inspekcija Beočina donela je rešenje o uklanjanju nezakonito izgrađenog betonskog puta na brdu Kesten, 10 meseci nakon prigovora upućenih od strane OŠFG.

Nakon 10 meseci borbe, konačno su uvažene žalbe pokreta OŠFG na nelegalnu seču šume i izgradnju betonskog puta koji vodi na brdo Kesten, od strane tajkuna Nebojše Petrića.

Naime, kako bi se izgradio put koji će Petriću olakšati pristup do svog imanja na kojem gradi poljuprivredno – stambeni objekat, bespravno je posečena šuma na datoj trasi. Kao “obrazloženje” ovog poduhvata, šumarsko-lovna inspekcija iznela je da dati put ima protivpožarnu ulogu (što apsolutno nema nikakvog smisla, jer već postoje putevi koji se mogu koristiti u tu svrhu).

Ipak, nakon prigovora upućenih od strane OŠFG 14. 8. i 21. 11. 2020., Opštinska građevinska inspekcija Beočina je nakon 10 meseci (23. 3. 2021.) donela rešenje o uklanjanju puta. Po nadležnosti, Opštinska inspekcija trebala je da donese ovo rešenje pre Pokrajinske građevinske inspekcije – al’ bolje ikad nego nikad.

Rešenje pokrajinske inspekcije
Foto: Dragana Arsić

Uklanjanje ovog puta je velika pobeda za građane, ali ne i veliki gubitak za samovoljne tajkune i investiore. Ovo je samo znak da se istrajnost i upornost isplate, i da pravda ponekad može da pobedi!

Nikad zao na gorega neće: Inspekcija blagosilja uništavanje Fruške gore

Kristina Bondžulić

Poetičan diskutant. Disciplinuje misli pisanjem

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
302 Shares
302 Shares
Share via
Copy link