Ljubimci Magazin

Vučić ljut: Ukidamo dozvole za šetanje ljubimaca – šetajte ih u 5:15 i 15h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odluka o šetanju kućnih ljubimaca za vreme trajanja policijskog časa (između 20-21h) vrlo brzo biti povučena.

Predsednik Srbije je naglasio da je od starta bio protiv ovakve odluke.

„Ja sam se naljutio na odluku da pustimo ljude da šetaju pse i ta odluka će u kratkom vremenskom periodu biti ukinuta. To vam garantujem. Mislite zato što sam zlikovac i ne volim pse. Moja ćerka ima psa“, kaže Vučić.

Vučić je poručio vlasnicima pasa da ih šetaju ujutru u 5:15 i popodne u 15h.

„Važniji od svih života su nam ljudski životi i ovo nije ničiji hir“, naglasio je Vučić, a preneo 021.

Vlada Srbije pre samo nekoliko dana usvojila je izmenu ograničenja kretanja tokom policijskog časa, kako bi građani mogli da prošetaju svoje kućne ljubimce jednom tokom večeri.

Ranije je nekoliko udruženja za zaštitu prava životinja uputilo zajednički apel predsednici Vlade Ani Brnabić, kojim se traži da se vlasnicima kućnih ljubimaca omogući šetnja i tokom policijskog časa. Vlasnici pasa su se uvođenjem policijskog časa našli u velikom problemu zbog svojih ljubimaca, jer nisu u mogućnosti da ih izvedu, kako bi obavili osnovne fiziološke potrebe.

„Apelujemo da razmotrite mogućnost da vlasnicima pasa bude dozvoljeno da prošetaju svoje ljubimce u vreme policijskog časa, tj. uveče. Radi se o kratkoj šetnji, oko 15-ak minuta, koja za cilj ima obavljanje fizioloških potreba s obzirom da su psi naučeni da fiziološke potrebe ne obavljaju u stanu nego napolju. Smatramo da bi ova dozvola omogućila smanjenje stresa kod vlasnika, jer je nemoguće objasniti psu zašto ne može da izađe, a takođe bi smanjila gužvu koja se nepotrebno stvara u periodu od 19 do 20 časova kada svi krenu napolje, s obzirom da se inače izvode u 22, 23, 24 časa ili kasnije“, navodi se u apelu, koji potpisuju udruženja „Nada za životinje – Riska“, „MIA Ar“, „Link plus“ i „Feniks“.

U apelu je istaknuta želja da se građanima omogući „da i u ovoj situaciji ostanu odgovorni vlasnici“, a da pritom „ne ugroze red i disciplinu koja nam je svima neophodna u borbi s virusom“.

Psa možemo prošetati i sa terase, a možemo i slatko da se nasmejemo (VIDEO)

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

288 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap