Balkan

Uhapšen rasista iz Hrvatske, maltretirao prolaznike i objavio sraman snimak (VIDEO)

rasista zagreb
Foto: Printscreen

Policija Hrvatske uhapsila je rasistu koji je maltretirao Indijce i crnce po Zagrebu.

„Policija je utvrdila identitet, radi se o muškarcu starosti 35 godina koji je pod nadzorom zagrebačke policije“, objavili su iz policije.

Ranije danas objavili su da su započeli kriminalističko istraživanje oko Hrvata koji je rasistički vređao ljude tamne boje kože u Zagrebu pa je dospeo u javnost nakon što se snimio kako na rasnoj osnovi vređa stranog radnika, prenosi Blic.

U odgovoru na novinarski upit Indexa Policijska uprava zagrebačka je navela kako su policijski službenici odmah po saznanju o objavljenim snimcima, na kojima je vidljivo vređanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i identiteta osobe sa snimke.

„Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškarca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u toku mere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke.

Na snimcima je muškarac vređao strane državljane.

– Evo još jedan untermensch u Zagrebu. Idi kući. Ovo nije tvoja zemlja. Je**ni nigeru. Otkud si?, pita muškarac stranog radnika na snimku. Kad mu stranac odgovori kako je iz Indije, muškarac mu poručuje da „ode kući u Indiju“.

„Evo ga, niger“

– Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Evropa. Za bele ljude, a ne za crnce, nastavlja da govori muškarac.

To nije prvi snimak koji prikazuje muškarca kako u Zagrebu napada strance. Pre više od dve nedelje je na Reditu objavljena još jedan snimak s istim muškarcem.

– Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil, govori na tom snimku.

Izvor: Blic.rs

Pokušaj ubistva u Beogradu: „Skinhedsi“ nožem napali momka (23) pripadnika LGBT populacije

150 Shares
150 Shares
Share via
Copy link