pljacka-zlatare-novi-sad-1
Magazin Novi Sad

Uhapšen nespretni pljačkaš zlatare u Novom Sadu

Novosadska policija uhapsila je S.Š. (23), osumnjičenog da je opljačkao zlataru na Novom naselju.

Sumnja se da je on, u četvrtak, 9. januara, poprskao suzavcem radnicu zlatare „Janković“ na Bulevaru Jovana Dučića i ukrao izvesnu količinu zlatnog nakita.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, saopštila je policija.

Inače, snimak ovog razbojništva pojavio se na društvenim mrežama. Na snimku sigurnosne kamere vidi se mladić u crvenoj jakni koji je od radnice zatražio da mu pokaže nakit, izvadio sprej i poprskao je po licu.

On je potom uzeo nakit i krenuo ka vratima, ali nije mogao da izađe, te je gurao i udarao vrata. Vratio se do pulta gde je tražio dugme za elektronsko otvaranje vrata, nakon čega je uspeo da izađe, ali mu je usput ispao deo nakita.

Jedna radnica ispričala je za „Novosti“ da je mladić u zlatari najpre bio dvadesetak minuta pre pljačke, interesujući se za lančiće. Otišao je pod izgovorom da ide da podigne novac, da bi se nešto kasnije vratio.

„Čula sam glas koleginice koja me je zamenila za pultom: ‘Vi ste došli po lančić?’. A onda sam čula njeno vrištanje, jer ju je poprskao jakim sprejom u oči. Uzeo je tacnu punu nakita i pokušao sa njom da pobegne, ali je stigao samo da vrata. Nije mogao da ih otvori, jer se spetljao kad je shvatio da se otključavaju daljinski. Na kraju je, ipak, uspeo da izađe, sa nešto nakita koji je pokupio sa poda“, ispričala je ova radnica zlatare.

Cela Srbija priča o njoj, a ja se pitam da li je lepa Anđa koja se rvala sa lopovom hrabra ili nepromišljena?

Izvor: 021

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

39 Shares
Share via
Copy link