Beograd Vesti

Romi traže od gradonačelnika Beograda da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana

Građanski pokret „Opre Roma Srbija“, uputio je gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću apel da se pevač Džej Ramadanovski sahrani u Aleji zaslužnih građana.

„Naš pokret okuplja preko 10.000 Roma iz cele Srbije i ova inicijativa je za nas od ogromnog značaja. Uticaj na bogatstvo srpske kulture i muzike, kao i ukupno kulturno nasleđe koje je Džej Ramadanovski ostavio iza sebe je nemerljivo“, navodi se u pismu gradonačelniku Beograda, prenosi 021.

Pokret je stupio u kontakt sa porodicom i prema njihovim tvrdnjama dobio pristanak da se ova inicijativa pokrene.

Džej Ramadanovski preminuo je juče u 56. godini usled zastoja srca.

Vesić: Džej zaslužuje mesto u Aleji

Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je u Jutarnjem programu TV Hepi potvrdio da je Skupština grada Beograda dobila predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana i ocenio da Džej zaslužuje tu počast.

„Ovu čast se zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom ali i umetničkim delom. Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej“, rekao je Vesić.

Vesić je najavio da će predložiti da Džej dobije obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao. On je podsetio da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.

Kako je Džej istrčao iz taksija i rekao patrijarhu Pavlu: “Ćale, jel mogu da vam poljubim ruku”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link