Magazin Srbija

Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

maxi-prodavnice
Foto: Promo

Povodom saopštenja za medije iz kompanije Deleze Srbije u kojem su naveli da ‘radnicima na kasi, izmena minimalne stručne spreme neće uticati na zarade’ već da ‘kao cilj ima povećanje zaposlenosti i mogućnost da se prijavi što veći broj kandidata na poziciju prodavca’ – besmislena je, kažu iz sindikata “Sloga”

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” tvrde da će radnici koji su potpisali aneks ugovora, u obračunu njihove januarske plate već u februaru to i osetiti u razlici koju je trebalo da dobiju nakon što se nova cena rada počela primenjivati.

Podsetimo, kasirima u ovoj kompaniji uoči nove godine je naprasno i na brzinu ponuđen Aneks ugovora o radu kojim im se zarada, od 1. januara ove godine obračunava sa prvim stepenom obrazovanja, odnosno samo sa osnovnom školom.

S obzirom na to da se u Srbiji radnici godinama unazad neumoljivo gaze i ponižavaju Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozvali su građane Srbije na bojkot kupovine u prodavnicama „Deleze Srbija“, u čijem vlasništvu su Maxi, Tempo i Shop & Go.

– Inače, građani Srbije su odlično prepoznali problem ponižavanja radnika i masovno se priključuju akciji bojkota kupovine, a pozivi “Sloge” na solidarnost sa radnicima Delezea se šeruju i dele na gotovo svim društvenim mrežama – kaže potpredsednik USS “Sloga” Pavle Heđeši.

Pavle ističe da je ponašanje prema srpskim radnicima postalo neizdržljivo i da zbog sramnog saopštenja kompanije treba još jače bojkotovati kupovinu u ovom trgovinskom lancu. Kaže da je očigledno da njih interesuje samo profit, a ne i radnici, odnosno građani Srbije, koji se zahvaljujući neoliberalnoj politici naše vlasti tretiraju isključivo kao sredstvo i tržište za stvaranje brzog profita i legalno iznošenje novca iz Srbije.

– Ta praksa mora da prestane i na tome ćemo kao sindikat inistirati – zaključuje Heđeši.

“Sloga” begijskoj kompaniji poručuje: Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

Sindikat Sloga poziva na bojkot Maksija zbog sramne odluke da kasirima smanji plate

2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link