Magazin Srbija

Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

maxi-prodavnice
Foto: Promo

Povodom saopštenja za medije iz kompanije Deleze Srbije u kojem su naveli da ‘radnicima na kasi, izmena minimalne stručne spreme neće uticati na zarade’ već da ‘kao cilj ima povećanje zaposlenosti i mogućnost da se prijavi što veći broj kandidata na poziciju prodavca’ – besmislena je, kažu iz sindikata “Sloga”

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” tvrde da će radnici koji su potpisali aneks ugovora, u obračunu njihove januarske plate već u februaru to i osetiti u razlici koju je trebalo da dobiju nakon što se nova cena rada počela primenjivati.

Podsetimo, kasirima u ovoj kompaniji uoči nove godine je naprasno i na brzinu ponuđen Aneks ugovora o radu kojim im se zarada, od 1. januara ove godine obračunava sa prvim stepenom obrazovanja, odnosno samo sa osnovnom školom.

S obzirom na to da se u Srbiji radnici godinama unazad neumoljivo gaze i ponižavaju Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozvali su građane Srbije na bojkot kupovine u prodavnicama „Deleze Srbija“, u čijem vlasništvu su Maxi, Tempo i Shop & Go.

– Inače, građani Srbije su odlično prepoznali problem ponižavanja radnika i masovno se priključuju akciji bojkota kupovine, a pozivi “Sloge” na solidarnost sa radnicima Delezea se šeruju i dele na gotovo svim društvenim mrežama – kaže potpredsednik USS “Sloga” Pavle Heđeši.

Pavle ističe da je ponašanje prema srpskim radnicima postalo neizdržljivo i da zbog sramnog saopštenja kompanije treba još jače bojkotovati kupovinu u ovom trgovinskom lancu. Kaže da je očigledno da njih interesuje samo profit, a ne i radnici, odnosno građani Srbije, koji se zahvaljujući neoliberalnoj politici naše vlasti tretiraju isključivo kao sredstvo i tržište za stvaranje brzog profita i legalno iznošenje novca iz Srbije.

– Ta praksa mora da prestane i na tome ćemo kao sindikat inistirati – zaključuje Heđeši.

“Sloga” begijskoj kompaniji poručuje: Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

Sindikat Sloga poziva na bojkot Maksija zbog sramne odluke da kasirima smanji plate

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link