Magazin

Učenik ucenjivao devojčicu ukradenim fotografijama, otac napravio sačekušu ispred škole

cg
Foto: AP/Risto Božović

Otac odlučio da preuzme pravdu u svoje ruke i zaštiti ćerku od ucene vršnjaka.

Učenik devetog razreda podgoričke Osnove škole „Štampar Makarije“ i njegov stariji brat teško su povređeni juče oko deset sati u fizičkom sukobu sa ocem devojčice koja pohađa istu školu.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, do fizičkog napada je došlo posle saznanja da je dečak ucenjivao devojčicu zbog fotografija.

Portal Roditelji.me navodi da je od nje uzeo i određenu svotu novca.

Nakon što su roditelji saznali šta se dešava, otac je tražio od dečaka da vrati novac i izbriše fotografije, ali pošto on to nije učinio odlučio je da sam reši problem.

Oglasio se i direktor škole

Direktor OŠ „Štampar Makarije“ Novica Gačević kazao je da je do incidenta došlo u blizini dvorišta, ali da u školi nisu do danas imali informacije da postoji ikakav problem između te devojčice i dečaka iz devetog razreda.

Prema njegovim rečima, da postoji bilo kakav problem nisu ih obavestili ni roditelji.

Gačević je kazao da je dečak i ranije bio problematičnog ponašanja, ali da o ucenjivanju nisu ništa znali.

On je naveo da je problem između dece kulminirao poslednjih dana.

Kako je kazao, prema informacijama koje su tek danas dobili od ostalih đaka, povod je bio što je dečak nekako došao u posed njenog mobilnog telefona, odakle je preuzeo fotografije zbog kojih je kasnije ucenjivao.

– Tražio joj je za to novac, a kako smo saznali ona mu je određenu sumu i dala da bi izbegla da on objavi te fotografije ili da ih nekom pošalje. Čuli smo da je otac od devojčice, kada je saznao za to, tražio od njega da obriše fotografije i vrati novac, ali on to nije učinio – rekao je Gačević.

U tuči korišćen i pendrek

Prema nezvaničnim informacijama, otac devojčice je bio u društvu još nekoliko odraslih osoba, a u tuči su koristili i pendrek.

Nakon intervencije policije, učesnici sukoba su odvedeni na saslušanje i u Klinički centar, kako bi povređeni bili medicinski zbrinuti.

Iz policije za sada nisu kontaktirali upravu škole, a deo gde se desio incident nalazi se u blizini dvorišta i, kako je rekao Gačević, nema video nadzora.

Izvor: M portal, Blic

Nastavnik tokom maturske večeri konzumirao kokain, maltretirao učenike i potukao se

Share via
Copy link