Balkan

Nastavnik tokom maturske večeri konzumirao kokain, maltretirao učenike i potukao se

maturska ekskurzija
Foto: Profimedia

U jednoj gimnaziji u Ljubljani nedavno je došlo do skandala, kada je više ljudi prijavilo da je nastavnik tokom maturske večeri u toaletu konzumirao kokain, a potom maltretirao učenike i potukao se. Da je do incidenta došlo potvrdila je i direktorka gimnazije, a pomenuti nastavnik je prekinuo radni odnos.

– Šaljem vam snimke šta se dešavalo na maturskom plesu Bežigradske gimnazije u Ljubljani. Na jednom od video snimaka možete videti kako nastavnik koristi kokain u toaletu, a na drugom je teško pijan i drogiran profesor pao na podijum za igru. Priča je još složenija i nismo sve snimili. Desilo se još mnogo toga…, stoji u poruci koju je dobila redakcija Slovenskih novica.

Taj medij odlučio je da ne objavljuje video snimke, ali je potom usledila još jedna anonimna dojava sa porukom:„Gostujući profesor u Bežigradskoj gimnaziji se napio i maltretirao učenice na maturskoj večeri i tukao se dok ga nisu izvukli u krvi“.

Alenka Budihna, direktorka gimnazije, potvrdila je da je rukovodstvo škole upoznato sa slučajem i da su sve optužbe tačne.

– Imali smo maturu u petak, a onda sam u ponedeljak počela da dobijam te informacije. Rekle su mi odeljenjske starešine učenika četvrtog razreda koji su tog dana imali nastavu. Odmah sam pozvala radnika na razgovor, iznela mu situaciju i već u utorak je prestao da predaje, rekla je Budihnova.

Nastavnik koji se našao u središtu skandala rekao je da do incidenata nije došlo na zvaničnom delu maturske večeri, već na after partiju, koji je inače namenjen zabavi učenika, ali ne i nastavnicima i roditeljima.

Izvor: Nova.rs

Kako je matursko veče od noći za pamćenje postalo takmičenje u dominiranju

Share via
Copy link