Magazin

Ubistvo kompozitora u Novom Sadu i posle 13 godina obavijeno velom misterije, ubica nikad nije pronađen

novi-sad-policija-4-830x0
Foto: Nikola Bilić

Kompozitor Velibor Vučurovića (31) iz Feketića ubijen je 2010. godine na ulici u Novom Sadu, a 13 godina kasnije i dalje se ne zna ko je u njega ispalio smrtonosne hice. Ubica godinama šeta slobodno ulicama, a ovaj zločin obavijen je i dan danas velom misterije.

Velibor je ubijen marta 2010. godine na Bulevaru Jaše Tomića, kada je nepoznati napadač u njega ispalio hitac.

Stravičan zločin dogodio se u kasnim večernjim satima, a napadač je ubrzo pobegao s lica mesta i do danas nije uhvaćen, prenosi Nova.

Tog dana, oko 21 čas, začuo se pucanj a potom se kompozitor srušio na zemlju. Prolaznici su odmah prišli muškarcu kako bi mu pružili pomoć, međutim, Veliboru nije bilo spasa. Jedan od očevidaca je za beogradske medije ispričao šta se dogodilo.

– Video sam mladića kako, kao pokošen, pada na trotoar. Zaustavio sam automobil i pritrčao u pomoć. Nije davao znake života, a sa potiljka mu se slivala krv. Metak mu je ušao kroz čelo i izašao kroz potiljak – ispričao je Novosađanin tada.

Tokom istrage koja je usledila saslušano je dosta ljudi, međutim, niko nije mogao da kaže ko bi mogao biti osumnjičeni, niti odakle je pucano. Sumnjalo se da je napadač nakon ranjavanja kompozitora nestao među zgradama, a do danas nije utvrđeno ko bi to mogao da bude.

Mediji su nakon ubistva Vučurovića pisali i da se u Novi Sad doselio samo godinu dana ranije.

Radio je na televiziji, a njegovi prijatelji su tvrdili da je bio miran mladić, koji se nikome nije zamerio. Tvrdili su i da nema kriminalnu prošlost, te do danas nije utvrđeno šta je motiv likvidacije.

Ipak, u jednom trenutku pojavila se verzija zločina koja je bacila potpuno novo svetlo na ceo slučaj. Postojale su sumnje da je kompozitor greškom ubijen, odnosno da ga je pogodio zalutali metak.

Inače, Vučurović je tokom karijere sarađivao sa brojnim poznatim pevačima – Jovanom Perišićem, Draganom Stojkovićem Bosancem, Dejanom Matićem, Šabanom Šaulićem, Sašom Matićem, Nedeljkom Bajićem Bajom i mnogim drugima.

Njegova smrt potresla je Novosađane.

U Novom Sadu uhapšen sin policajca, pretio bivšoj devojci ubistvom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link