Novi Sad

U Novom Sadu uhapšen sin policajca, pretio bivšoj devojci ubistvom

sin-policajca
Foto: MUP Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, juče je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, odredio je pritvor do 30 dana dvadesetogodišnjem D.Ž., osumnjičenom da je u nedelju upućivao pretnje bivšoj devojci da će ubiti nju, pa sebe.

On se tereti za tri krivična dela: nedozvoljeno oružje, krađu i ugrožavanje sigurnosti, prenosi Telegraf.

Ova mera je izrečena jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi mogao pobeći, da bi mogao ometati postupak uticajem na svedoke i zbog toga što postoje okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.

Dvadesetogodišnjak je, podsećamo, uhapšen 13. avgusta, jer je iz jednost stana uputio pretnje nekadašnjoj devojci, ali je brzom i efikasnom akcijom, pripadnika MUP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i PU Novi Sad uhapšen, i priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Mladić je, kako nezvanično saznajemo, iz porodične kuće u Tovariševu, od oca koji je policajac, ukrao službeni pištolj sa municijom, opasač sa lisicama i kolima se odvezao u Novi Sad, a otac je to odmah prijavio.

Osumnjičeni je zatim otišao u iznajmljeni sta, odakle je uputio pretnje smrću dvadesetjednogodišnjoj devojci, kao i da će pucati na policiju ako pokušaju da ga uhapse.

Policija je čim je obaveštena o pretnjama, devojku i njenu porodicu sklonila na bezbedno mesto, a osumnjičenog D.Ž. su brzo locirali u jednom stanu u Šafarikovoj ulici, razoružali i uhapsili.

U ovoj akciji, srećom, niko nije bio povređen, a kod osumnjičenog mladića, kako nezvanično saznajemo, pronađen je pištolj, nešto marihuane i vozilo.

Uhapšeni tata i sin Bobar su bliski prijatelji Dušana Bajatovića koji vedre i oblače Novim Sadom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link