hronika Srbija

Pakistanac (17) ubio 2 srpska mladića u Danskoj, neutešni otac se obratio medijima

Petar Stešević
Ubijeni Petar Stešević/Foto: telegraf

Dvojica srpskih mladića ubijena su u ponedeljak u Kopenhagenu kada ih je, iz nepoznatih razloga, napala grupa mladića.

Petar Stešević (17), mladić poreklom iz Crne Gore, uboden je u srce, dok je njegovom prijatelju N.Š. (18) poreklom iz okoline Čačka, prerezan vrat.

Za napad je osumnjičen 17-godišnji Pakistanac, koji je pred sudom rekao da je to učinio u samoodbrani. Kako prenose mediji, on je uhapšen.

Nenad Stešević, otac mladića Petra (17), koji je ubijen u Danskoj zajedno sa svojim najboljim drugom, N.Š. (18), rekao je za Telegraf da je njegov sin uvek bio nasmejan i vedar i da nikada nije imao nikakvih problema.

„Jedan mladi život, jedan cvet, jedna ljubav koje više nema, koju više niko neće da dobije, ugašen je“, kaže potresnim glasom neutešni otac.

Petar je ubijen 300 metara od svoje kuće u Kopenhagenu, kada je njega i njegovog najboljeg prijatelja napala grupa mladića.

„Petar je znamo samo da širi ljubav, uvek je bio nasmejan i srećan, nikada nije negde otišao a da nije rekao „volim te““, govori njegov otac Nenad.

Na pitanje Telegrafa šta im je policija rekla o ubistvu sina, Nenad govori da je slučaj pod istragom i da nema više informacija.

„To su dečaci koji nikada nisu pravili probleme. Petar se bavio sportom, mi smo patrijarhalna porodica, tako sam i decu vaspitavao. Ja sam rođen u Kotoru, u Dansku sam došao pre 25 godina“, govori on.

Nenad danima prima saučešće zbog smrti sina, za kojeg kaže da je ubijen zajedno sa najboljim drugom.

„Mi smo Srbi iz Crne Gore, a Petrov drug je rodom iz okoline Čačke. Znaju se od druge godine, zajedno su išli u vrtić“, govori on.

Čitava porodica je u šoku i ne može da shvati kako je prerano ugašen jedan mladi život.

Petar će biti sahranjen 15. marta na srpskom pravoslavnom groblju Kopenhagenu.

Otac i sin iz Niša ubili kuma u podrumu kuće i pokušali da predstave kao samoubistvo

928 Shares
928 Shares
Share via
Copy link