Novi Sad

Ubica porodice iz Futoga umro u zatvoru

Borislav Čolić, koji je pre 23 godine u Futogu ubio tročlanu porodicu Smiljanić, preminuo je u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu.

Kako saznaje Dnevnik, Čolić je 3. marta izgubio svest posle vežbanja u teretani, odakle se vraćao sa drugim osuđenicima. Iako su i lekar u zatvoru, kao i ekipa Hitne pomoći, radili reanimaciju, na kraju su morali da konstatuju smrt Čolića.

Čolić je 21. februara 1997. godine pozvonio na vrata porodice Smiljanić, ubivši tri člana ove familije – Dobrivoja, njegovu suprugu Miomirku i njihovog trogodišnjeg sina Ivana.

Potom je učinio i ono što je bio motiv zločina, a to je pljačka. Iz stana je pobegao sa koferom u kojem je, prema tvrdnjama oca ubijenog Dobrivoja, bilo 100.000 maraka.

Čolić je prvobitno bio osuđen na smrtnu kaznu. Na izricanju presude rečeno je da „brutalnost i monstruoznost Čolićevog dela navode na zaključak da bi svaki pokušaj njegove resocijalizacije bio nemoguć, te da je smrtna kazna neminovnost“.

U međuvremenu, Srbija je ukinula smrtnu presudu, pa je Čolićeva kazna preinačena na kaznu zatvora od 40 godina. Na slobodi je trebalo da se nađe početkom marta 2036. godine, kada bi imao 68 godina.

Trostruki ubica sa Telepa izvršio samoubistvo u novosadskom zatvoru

 

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Iznenadna smrt pod sumnjivim okolnostima..verovatno se dugo planiralo da mu skrate izdrzavanje

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
21 Shares
Share via
Copy link