Vesti Novi Sad

Trostruki ubica sa Telepa izvršio samoubistvo u novosadskom zatvoru

zatvor

Goran Janković (38) iz Novog Sada, koji je služio kaznu za trostruko ubistvo u novosadskom naselju Telep, izvršio je danas (25. februara) u popodnevnim satima samoubistvo, nezvanično saznaje portal Novosti.

U Upravi za ozvršenje krivičnih sankcija „Novostima“ je potvrđeno da je pritvoreno lice J.G. počinio samoubistvo, vešanjem u sobi u kojoj je bio smešten. Okružni zatvor je kažu u Upravi, postupio u skladu sa zakonom i o tome odmah obavestio policiju koja je obavila uviđaj, nadležno tužilaštvo i sud.

– Pritvoreno lice je samoubistvo počinilo u sobi u kojoj je bio smešten – kažu u Upravi. – U trenutku kada je sebi oduzeo život, drugo lice koje je takođe u toj sobi je bilo na šetnji.

On je optužen za ubistvo supruge Mirjane (32), i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57), u njihovoj porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep. Zločin se dogodio 24. maja 2019. godine.

Jankoviću je za 25. mart bilo zakazano suđenje u Višem sudu u Novom Sadu, a na pripremnom ročištu održanom 3. februara ove godine, on je prihvatio optužnicu kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo.

On se u pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu nalazio od 27. maja 2019. godine kada je uhapšen na starom brodu usidrenom na Ribarskom ostrvu.

Prethodno se nekoliko dana sakrivao od policije, a navodno je planirao bekstvo preko granice, te ja za njim bila raspisana poternica.

Podsećamo, Janković se sumnjiči da je tog 24. maja u jutarnjim satima u Ulici Petefi Šandora 156b u novosadskom naselju Telep, usmrtio suprugu Mirjanu, koja se kod roditelj sklonila nakon što je 11. maja policiji podnela prijavu protiv Gorana zbog nasilja u porodici. Sa sobom je povelu i dvojicu njihovih sinova.

Uprkos zabrani prilaska i komuniciranja, on je to jutro, posle večeri provedene u jednoj kafani u Adicama, naselju u kojem su on i Mirjana živeli sa decom, došao do kuće ženinih roditelja da joj se, kako je navodno rekao, osveti zato što ga je prijavila policiji za nasilje u porodici i sa sobom odvela i sinove.

Janković je kako saznajemo, priznao da je tasta i taštu ubio čekićem, a da je Mirjanu najpre tukao i davio i da je na njoj iskalio sav bes.

Zločin koji je potresao Srbiju, dogodio se naočigled njegovih i Mirjaninih maloletnih sinova.

Silovao i ubio 3-godišnju devojčicu, a Srbija mu po naredbi Evropskog suda plaća odštetu

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

18 Shares
Share via
Copy link