Srbija Vesti

U Subotici nestala tinejdžerka, hraniteljka strahuje za njen život i moli za pomoć

valentina
Foto: Privatna arhiva

Ponovo traumatična priča o nestalima u Srbiji.

Tinejdžerka Valentina Nađ Varga (17) nestala je u petak oko 13 časova u Subotici, a u trenutku nestanka na sebi je imala lila jaknu, plave farmerke, žute patike i žuto-narandžasti ranac.

Nestala devojka inače živi u hraniteljskoj porodici u koju se uselila pre mesec dana. Njena hraniteljka kaže za Telegraf.rs da je Valentina imala suicidne misli, kao i da se leči na dečijoj psihijatriji.

– Bili smo juče u Centru za socijalni rad i Valentina je rekla da vidi sebe dva metra ispod zemlje. U 10 sati je bila u dispanzeru, poslala mi je poruku da je pauza i da će posle toga doći kući. Oko pola 12 je nije bilo i ja sam joj poslala poruku ali mi nije odgovarala. Pozvala sam je, bila je nedostupna. Ispostavilo se da je otišla kod drugarice i posle toga joj se gubi svaki trag – priča zabrinuta hraniteljka.

Kako kaže, devojčica je kod njih prešla iz druge hraniteljske porodice.

– Imala je veoma traumatično detinjstvo, a ja sam čista srca želela da joj pomognemo. Nikakvih problema nismo imali sa njom iako me je više puta slagala za mesec dana, koliko je kod nas – priča drhtavim glasom naša sagovornica.

Slučaj je prijavila policiji dva sata nakon što je zaključila da devojčice nema. Hraniteljka se nada da će se Valentina pojaviti i moli sve ljude koji je vide ili imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj telefona 069/009-2775 ili da kontaktiraju sa policijom.

Izvor: Telegraf.rs

Nestali Splićanin panično trčao ulicama i zaustavljao taksi, snimak iz Save uneo dodatnu pometnju

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link