Beograd Vesti

Nestali Splićanin panično trčao ulicama i zaustavljao taksi, snimak iz Save uneo dodatnu pometnju

nestali splicanin
Foto: printscreen

Matej Periš iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu. Za njim se aktivno traga, a u međuvremenu su se pojavili snimci sa nadzornih kamera na kojima je navodno snimljen kako trči ulicama, zaustavlja taksi, a potom pliva u Savi.

Redakcija portala Alo došla je do ekskluzivnih snimaka sa ulica i šetališta.

Na snimku se vidi mladić, koji po opisu odgovara nestalom Mateju Perišu, a koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale prema Savskoj promenadi, a potom i po okolnim ulicama.

U jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi, ali ga vozač ne prima u vozilo.

Na poslednjem snimku vidi se lice koje pliva Savom uz obalu pored Beton hale.

Ekskluzivne snimke pogledajte klikom OVDE.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, rekao je da mu snimci objavljeni na nekim srpskim portalima itekako bude nadu da je njegov sin živ.

– Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin, i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno – rekao je otac za Slobodnu Dalmaciju.

Periš je potvrdio da je mladić koji trči ulicama zaista njegov sin, ali kaže da nikad nije kazao da je on na snimku na kom nepoznata osoba pliva u Savi.

– Ja za snimak na kom neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je u njemu Matej. Uopšte ne verujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesovao jer me je zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, ceo život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odelu, kamoli bez – rekao je Periš za Index.

– Kada sam dolazio u Beograd, imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi,a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao – rekao je Periš.

– Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim to više komentarisati. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimki, samo otežava potraga. Ti policajci moraju se probiti kroz šumu snimaka, sve to pregledati, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim iskazati veliku zahvalnost MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao – rekao je Periš.

Demantovao je i da je njegov sin viđen u Rumi.

– Mogu vam potvrditi da informacije o tome da je Matej viđen na području Rume nisu točne. Policija je provjerila te informacije – zaključio je.

Kapetan obalske straže strahuje da je Matej već u Dunavu, hrvatski stručnjak kritikuje tok potrage

OGLAS

192 Shares
192 Shares
Share via
Copy link