Magazin

U restoranu Bon Džovija niko ne ostaje gladan, za siromašne je hrana besplatna!

jbjsoul
Printscreen/Instagram

Malo je ljudi koji odluče da sa bogatstvom koji su stvorili usreće sasvim nepoznate ljude. Velika dela humanosti rezervisana su za empatične osobe, a jedan od njih je dokazano i čuveni roker Džon Bon Džovi.

On je pre nekoliko godina osnovao neprofitnu organizaciju „Soul Kitchen“ po uzoru na istoimenu pesmu grupe The Doors, a isto ime dodelio je i svojim restoranima u kojima mušterije, ukoliko nemaju novca da plate račun, mogu dobiti besplatan obrok.

Ovde ne postoje cenovnici, a plaćanje računa je neobavezno. Oni koji su u mogućnosti, mogu da ostave 20 dolara, dok oni koji nemaju sredstava, mogu da jedu besplatno, a kasnije mogu da volontiraju u kuhinji.  Prema podacima, 51 odsto obroka je plaćeno donacijama, a preostalih 49 procenata je pokriveno dobrovoljnim radom.

Zbog toga je moto ovog restorana: Svi su dobrodošli za naš sto!

Ljubav prema rodnom Nju Džerziju

Prvi ovakav restoran otvoren je u oktobru 2011. godine, upravo u Nju Džerziju. U ovom gradu je rođen Bon Džovi. Drugi restoran je otvoren 2016. godine, u području koji je nastradao od udara uragana Sendi.

– Naša misija je oduvek bila da utičemo na pozitivne promene i da se bavimo pitanjima gladi i beskućništva – objasnio je pevač.

– Na našem meniju nema cena. Dakle, ako ste u mogućnosti vi ćete učestvovati u našem radu: možete da brišete stolove, perete suđe ili radite u našim baštama – dodao je Bon Džovi.

Rezervacija ne postoji, a stolovi se dele sa strancima

Rezervacija ne postoji, kako ko dođe, tako se seda po redu pa možete da dobijete mesto pored potpunog stranca,što doprinosi toploj i prirodnoj atmosferi.

Na meniju uvek tri glavna jela

Na  meniju su uvek tri glavna jela, inspirisana američkom kuhinjom. Meni se menja svakih 10 dana. Prvo jelo se sastoji od supe ili salate. Glavno jelo se pravi sa belim ili crvenim mesom ili ribom, ali dostupne su i vegetarijanske opcije. I na kraju tu je desert, koji se razlikuje od sezone.

Obroci su pripremljeni od organskih sastojaka uzgojenih u bašti restorana, koji je vlasništvo nevladine organizacije.

Cilj je prekinuti krug siromaštva

Pored restorana sa besplatnim obrocima, Fondacija Džon Bon Džovi je izgradila i domove za beskućnike, mlade ljude i ratne veterane.

Ovaj fond koji su osnovali pevač i njegova supruga ima jasnu misiju: “Prekinuti krug gladi, siromaštva i beskućništva i to razvijanjem partnerstva, kreiranjem programa i obezbeđivanjem bespovratnih sredstava za podršku inovativnim društvenim organizacijama.”

Zanimljivosti o Džon Bon Džoviju

Njegova majka, Kerol Šarkej, bila je prva zečica na naslovnici Plejboja. Ona je odgovorna za sinovu ljubav prema muzici.

Ima izuzetno osetljive oči na duvanski dim i svetlost, zbog čega često nosi sunčane naočare.

Obožavatelj je Frenka Sinatre. Svaki put kad nastupa, sliku Frenka Sinatre drži u ormariću, prenosi Stil.

Mali humanitarci: Prodajom uskršnjih jaja skupljali novac za lečenje drugarice

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
534 Shares
534 Shares
Share via
Copy link