Magazin

Mali humanitarci: Prodajom uskršnjih jaja skupljali novac za lečenje drugarice

uskrsnji-vasar
Foto: Južne Vesti/G.B.

Novčanu pomoć za Dunju Mitić prikupljali su juče prodajom uskršnjih jaja đaci Osnovne škole “Čegar” u Nišu iz prepodnevne smene, a tu akciju ponovila je i popodnevna smena od 15:30 do 16 sati.

Humanitarna misija za malu devojčicu, čijoj porodici je, ističe direktor škole “Čegar”, novac neophodan za njeno lečenje, nastaviće se i u ostatku grada.

Svi koji su želeli da pomognu Dunji su na humanitarnom vašaru, koji je nastao na inicijativu učenika, kupovali su juče uskršnja jaja.

Od kuvanih jaja su deca, koja su ih posebno za tu priliku ručno bojila i ukrašavala, napravila remek-dela, a sve sa ciljem da pomognu svojoj drugarici.

To je na inicijativu učenika, došli su na ideju da svotom novca koja se prikupi od prodaje uskršnjih jaja da na taj način pomognu porodici. Tu je i kutija gde mogu davati prilog i učenici, roditelji, nastavnici, i svi ljudi dobre volje – kaže direktor OŠ “Čegar” Goran Dinić.

jaja-uskrsnja
Foto: Južne Vesti/G.B.

Direktor škole pojašnjava da od lekara zavisi da li će devojčica ići u inostranstvo na lečenje, kao i da je u svakom slučaju porodici male Dunje potrebna novčana pomoć za njeno ozdravljenje.

Pored humanitarne akcije u dvorištu škole, naglašava on, biće i drugih po gradu.

Probaćemo da tu akciju proširimo bar na našu opštinu, pa čak i na područje grada. Nadamo se da ćemo koliko-toliko doprineti bar što se tiče novčane pomoći da pomognemo porodici da dođe do pozitivnog rezultata – ističe Dinić a prenose Južne Vesti.

Akcija prikupljanja pomoći bila je na otvorenom, a tokom prepodneva akciji se odazvao veliki broj učenika i njihovih roditelja.

 

Vučić, Kisić, Dačić, Kon, Nestorović… Koje jaje je ubojitije?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link