Novi Sad

U Novom Sadu mirno, demonstranti ispred policijske stanice

Novosađani su se i danas oko 18 časova okupili na Trgu slobode, kako bi protestovali protiv aktuelne vlasti i najave ponovnog uvođenja policijskog časa.

U centru Novog Sada počelo je mirno i bez incidenata, uz povremene prepirke. U jednom trenutku došla je grupa muškaraca koji su juče demolirali Gradsku kuću i bacali petarde, a građani koji sede su ih rasterali, javlja 021.

Građani su se potom uputili ka policijskoj stanici u Kraljevića Marka da traže da se oslobodi član Združene akcije “Krov nad glavom” i jedan od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu Miran Pogačar, koji je sinoć priveden u policiju.

Organizatori su se dogovorili da svaki put kada neko baci petardu, oni sednu. To se dogodilo već na početku šetnje kod okretnice kod SNP-a.

Na jučerašnjem protestu u Novom Sadu učestvovalo je više hiljada Novosađana, demolirana je Gradska kuća, ulaz zgrade RTV-a i prostorije SNS u Stražilovskoj ulici.

Takođe, sukobili su se pripadnici policije i demonstranti, a šestoro učesnika protesta je povređeno.

Uprkos tome što nije učestvovao u neredima, policija je privela člana Združene akcije “Krov nad glavom” i jedan od govornika na jučerašnjem protestu, Mirana Pogačara.

Vučić, Vučević i Čanak kao jedan: Ni fašisti ’41. nisu dirali Gradsku kuću u Novom Sadu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

479 Shares
479 Shares
Share via
Copy link