Magazin Novi Sad

U Novom Sadu šou – Žandarmerija i građani zajedno blokirali most

novi-sad-protesti
Foto: Aleksandar Ivanišević/ Luftika

U Novom Sadu je došlo do ozbiljnog koškanja između demonstranata i policije. Prisutan je veliki broj pripadnika Žandarmerije, koji pokušavaju da spreče građane da zaustave saobraćaj. Na kraju, uspeli su da zajedno sa građanima blokiraju most, samo su zamenili strane. Na protestima se okupilo oko 3.000 ljudi.

Deo građana se okupio i na uglu Ulice Jovana Subotića i Svetozara Miletića, te su se uputili ka Varadinskom mostu. Tačno u 14 časova građani su se okupili na Varadinskom mostu sa namerom da blokiraju saobraćaj.

Prilikom dolaska aktivista do mosta Duga, nije bilo pripadnika policije da ih zaustavi, u više džipova su pojavili tek kad su oni došli na most. Onda su stvorena dva kordona, jedan je prišao demonstrantima iz pravca Petrovaradina. Jedna blokada je napravljena u centru grada, jedna na ovom na mostu u Novom Sadu. Policija, odnosno žandarmerija drži most, blokirali su građane a most nadleću i helikopteri.

Kako je ranije najavljeno, blokada će trajati do 15 časova u znak protesta protiv usvajanja Zakona o referendumu i eksproprijaciji.

 

Posted by Novi Sad on Saturday, November 27, 2021

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar priveden je danas popodne u Novom Sadu tokom blokade saobraćaja na Varadinskom mostu.

pogacar-privodjenje
Miran Pogačar Foto: Nova.rs

Aktivisti iz Rekovca i Jagodine su zaustavljeni na lokalnom putu. Kod mesta Rakalj, na tromeđi regionalnog puta Kragujevac-Rekovac-Jagodina trenutno se nalaze 4 policijska vozila, koji su tamo od 9 jutros. Oko 13 sati su ovde nesmetano prošla 4 autobusa sa aktivistima SNS koji su otišli u Beograd.

Blokiran je i put kod Preljine.

Kako je najavljeno, blokira se Ibarska magistrala kod Preljine, put Kruševac – Pojate, Valjevo put ka Loznici, Požega – Kosjerić (Pesak), KG-JA Kapija Levča na Raklju, Šabac – Sokina kafana, Novi Sad – Varadinska duga, Lazarevac – Očage, Kragujevac – kod Balkana, Gornji Milanovac – obilaznica, Bačka Palanka i još drugih lokacija.

Blokade širom Srbije, u Beogradu skup zabranjen, u Požegi uhapšeno 12 građana

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.8K Shares
3.8K Shares
Share via
Copy link