Balkan Vesti

U kesi smrznutog povrća srpskog proizvođača pronađen miš

smrznuto-povrce

Zbog sumnje da je u jednom pakovanju povrća nađen miš, Agencija za hranu i veterinarstvo Severne Makedonije je zabranila promet zamrznutog povrća “poreklom iz Srbije”, pod nazivom “Sani fantazi – Rojal miks” (Sunny Fantasy – Royal mix).

„Sani fantazi“ je je robna marka lanca samousluga KAM, veoma popularnih zbog pristupačnih cena.

Fotografije smrznutog povrća s mišem, i to već u tiganju, u nedelju je objavio odbornik u Gradskoj skupštini Bitolja, Ivan Čulakoski.

Na kesi povrća piše: „Poreklo: Srbija“ i „Made in Serbia for KAM“.

Го сакам КАМ во поштенско сандаче!!! Јадиме здрава храна… Семката ваша!!!
Ројал микс со глушец. 🤮🤮🤮

Кај да го…

Posted by Ivan Culakoski on Sunday, April 4, 2021

U saopštenju Agencija navodi da je „zbog sumnje na fizičku kontaminaciju (prisustvo miša)“, trgovinskom lancu KAM naređeno da to zamrznuto povrće povuče iz svih radnji u Severnoj Makedoniji, a građani su pozvani, ukoliko su kupili taj proizvod, da ga „pažljivo otvore i pregledaju, i ako utvrde prisustvo stranih tela, da ga vrate“ i da o tome obaveste Agenciju za hranu.

Dodaje se da Agenciji za hranu i veterinarstvo nije podneta prijava o nalaženju miša, ali je ona ipak najavila vanredni inspekcijski nadzor i proveru da li je zamrznuto povrće povučeno iz maloprodaje, a obaviće i „organoleptički pregled određenih primeraka iz svake serije ovog proizvoda“, rekao je direktor te agencije Nikolče Babovski.

Izvor: Beta

Zašto paradajz više nije sočan, ukusan i mirisan kao ranije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link