Magazin

Urnebesna reportaža na TV Prva otkrila istinu o televiziji, verujte u reklame i Rio Tinto

protivpožarni aparat
Printscreen

Možda su glavni vatrogasci u zemlji za narodni bunt ideju za rešavanje novonastalog problema mogli dobiti ukoliko su sa pažnjom gledali jutarnji program televizije Prva i reportažu koja je osvanula na društvenim mrežama kao urenebesna tragikomedija.

Pokazna vežba gašenja požara, a sa čim drugim nego protivpožarnim aparatom, pokazala je zapravo istinu o televiziji. Reklama za proizvod koji ne rešava probleme. Divota u televiziju verujućih ljudi. Gašenje požara samo je razbuktalo plamen, a to se najbolje pokazalo nakon intervencije vatrogasne brigade u Šapcu čekićima i istovetnim drvenim motkama.

Ovi istovremeni piromani i vatrogasci sa političke scene, za razliku od novinara, snimatelja i prodavaca magle koji demonstriraju bezopasne požare u nejasnim reklamnim reportažama, narodu podmeću požare i onda ih gase podjednako uspešno kao i heroji ovog videa.

Ovaj neuspešni televizijski prilog asocira upravo na pomenuti Rio Tinto i ubeđivanja Aleksandra Vučića, Zorane Mihajlović i Ane Brnabić, ali i portparolke Evropske komisije Ane Pisonero, da je projekat Jadar i dolazak ove australijske rudarske korporacije zapravo razvojna i ekonomska šansa Srbije koju ne smemo propustiti.

Naš rudnik radi posao isto kao ovaj aparat. Zapalimo, ugasimo i vatre više nema. Jelte?!

Ovo vređanje inteligencije ljudskog bića jednom je moralo da dobije svoj odgovor, a taj odgovor videli smo svi tokom jučerašnjih blokada širom naše zemlje.

Manipulatori i reklamni lažovi moraju pronaći novi pristup kako od prosvećenog i pismenog čoveka iznova napraviti majmuna. Ovaj koncept polako, ali sigurno beleži svoj kraj.

Rio Tinto obećava čist vazduh i zdravu prirodu, samo da počnu da vade litijum

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.8K Share
1.8K Share
Share via
Copy link