Srbija Vesti

Tužilaštvo sledeće nedelje saslušava Nebojšu Stefanovića

Aktuelni ministar odbrane i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvan je na saslušanje 29. aprila nakon što je advokat nekadašnjeg načelnika SBPOK-a Gorana Papića zahtevao da se sadašnji ministar vojni ispita u slučaju za koji je njegov klijent optužen. Pored Stefanovića, Tužilaštvo je pozvalo i bivšeg načelnika UKP-a Dejana Kovačevića.

Papićev advokat Branislav Tapušković podneo je u martu Višem javnom tužilaštvu predlog da se u sklopu istrage protiv njegovog branjenika, kao svedoci ispitaju nekadašnji ministar policije i načelnik UKP-a, sada je i zvanično taj predlog usvojen.

Goran Papić uhapšen je u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. On se sumnjiči da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil, piše Nova.rs.

Papić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji ističe početkom maja. Papić je iznoseći odbranu istakao da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je isključivo postupao po nalozima ministra Stefanovića, koji je u tom trenuktu predvodio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

NIN saznaje: Stefanovićev kum nije dugme, svedočio, ali ga ni za šta ne optužuje

Čitajte Luftiku na Google vestima

28 Shares
Share via
Copy link