Magazin

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke ubice dečaka sa Vračara, proverava se da li ga je zapuštala

ubica-vracar
Foto: Privatna arhiva, Petar Aleksić

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ Vladimir Ribnikar od 03.05.2023. godine, kada je dečak (13) ubio devet lica i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K, majke dečaka (13) stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

– Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ Vladimir Ribnikar, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja – navodi se u saopštenju tužilaštva, prenosi Kurir.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, kako se dodaje, naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

– Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama – navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Otac devojčice ubijene u „Ribnikaru“ rasplakao Srbiju i poslao najsnažniju poruku nade (VIDEO)

Izvor: Kurir

162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link