Novi Sad Vesti

190 miliona za kupovinu velikih slova “Novi Sad” i ostale sitne skupocene radosti u prestonici kulture

Limanski-park
Foto: Srđan Petrović

Grad izdvaja 190 miliona dinara za kupovinu velikih slova za natpis “Novi Sad”, za opremanje Trga jarbola u Limanskom parku i za mnogu drugu opremu

Oprema se nabavlja u okviru pripremanja Novog Sada za 2022. godinu, kada će poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Tenderom je planirano i postavljanje jarbola visokih 10 metara, sa većim zastavama, na dva ulazna pravca u grad – kod novog Žeželjevog mosta i na Mišeluku, iznad tunela.

Najinteresantnija novina je Trg jarbola sa umetničkim zastavama. Sadrži kupovinu 49 jarbola visokih 8 metara, a nalaziće se na ulasku sa Bulevara oslobođenja u Limanski park.

Grad kupuje slova za natpis “Novi Sad” koja će biti postavljena na tri lokacije. Najveća slova biće visoka 3 metra i duga 20 metara, nalaziće se na Mišeluku iznad Mosta slobode. Natpis visok 2 metra i dug 13 metara biće kod kružnog toka sa bačke strane Žeželjevog mosta i kod fabrike Aptiv. Nabavljena će biti i malo manja slova, koja će biti na ulazu u Novi Sad kod TC “Rodić”.

Nabavka je ukupno procenjena na 188,9 miliona dinara bez PDV-a.

Ispred 18 kulturnih ustanova u gradu biće postavljeni informativni totemi, nalaziće se na betonskom stubu od dva metra, a napajaće se preko solarnih panela. Kupuju se i još 12 totema za Štrand i gradske parkove. Uprava za građevinsko zemljište i investicije će kupiti i informativne table koje će biti postavljene u kulturnim ustanovama u Novom Sadu i prigradskim naseljima.

Javnom nabavkom su predviđeni digitalni časovnici na više lokacija u gradu. Na 12 lokacija, uglavnom u parkovima nalaziće se i urbani mobilijar sa klupama. Lista ubraja i pumpe za bicikle sa javnim časovnicima, takođe na više mesta u gradu – kod hotela „Šeraton“, na autobuskoj stanici u Radomira Raše Radujkova, preko puta Satelitske pijace, kod TC „Promenada“, kod Univerexporta u Futoškoj 40-44, u Futoškom parku, Varadinskog mosta, Štranda i kod Rektorata.

U užem centru grada na površini od 1.000 kvadratnih metara UGZI nabavkom obuhvata i crtanje pešačkih prelaza. Za osvetljenje i ukrašavanje armirano-betonske konstrukcije nezavršenog Tržnog centra „Rodić“ na ulazu u grad biće kupljeno i gotovo 600 led sijalica.

Nekoliko lokacija u gradu dobiće i 1,9 metara visoke svetleće mape. Na prilazima Novom Sadu postaviće se i 9 tabli dobrodošlice.

Predviđeno je da se informacionim tablama i klupama posebno opremi i Kreativni distrikt, odnosno Kineska četvrt.

Na semaforima, stubovima i javnoj rasveti biće i još 70 tabli sa nazivima ulica. Šoping UGZI-ja podrazumeva i informacionu signalizaciju, koja će posetiocima davati putokaze za više od 50 lokacija i govoriti gde se nalaze hoteli.

Veliki tender sadrži i uređenje površine parka na Trgu Dositeja Obradovića kod Pravnog fakulteta. Kod Karađorđeve 144, u Bukovcu, postavljaće se oprema kao što su kante, klupe i slično.

Kultni novosadski Studio M bukvalno je izbačen kroz prozor (VIDEO)

OGLAS

35 Shares
Share via
Copy link