Beograd Magazin

Momak odlučio da se „prošvera“ na zadnjem delu BG tramvaja i oživi tradiciju „kešanja“ (VIDEO)

Kešanje beogradski tramvaj
Foto: Screenshot / Instagram / 192_rs

Verovatno se svakom desilo da se zatekne u gradskom prevozu bez karte, makar pri povratku iz škole, a nekima je popularno „švercovanje“ prešlo u naviku, pa se dešava da se nađu u neprijatnoj situaciji kada se pojave kontrolori.

Međutim, jedno je „švercovanje“ u autobusu, trolejbusu ili tramvaju, a potpuno druga stvar je kada se neko odluči da se „prošvera“ NA tramvaju.

Ovaj popularna zanimacija decenijama unazad je poznata u Beogradu kao „kešanje“, a čini se da je jedan mladić rešio da oživi staru tradiciju, očito ne mareći previše za sopstvenu bezbednost.

Naime, na Instagram stranici 192_rs osvanuo je snimak sa beogradskih ulica, gde možemo videti momka kako opušteno sedi na zadnjoj strani tramvaja i uživa u vožnji.

Očigledno da mu nije smetala ni sibirska hladnoća, ali ni mogućnost strujnog udara ili pada, pošto je sa osmehom posmatrao šokirane vozače automobila, koji su snimali ovu nesvakidašnju vožnju „dvojkom“.

Na ovakav vid „švercovanja“ nisu ostali nemi ni naši sugrađani koji su iskazali svoje mišljenje na društvenim mrežama.

„Tzv. ‘kešanje’- stara beogradska tradicija“, „Više kockanje sa životom“, „Da se prevoz plaća, pa i da ga čovek razume…“, „Parola snađi se“, „Neka uživa, samo nemoj posle – vozač tramvaja kriv, kako seje tako ce i požnjeti“, „Idiotizam i kretensansa“, „Kešanje na tramvaj pa na Savu. Poslednji krug u Monci“.

„Devedesete“, „Toplije nego unutra“, „Bar su mu džepovi bezbedni“, „Kontrolor, vreba iza ‘ćoška'“, „Kao u filmu ‘Oktober Fest’. Dečko nije ništa pogrešio, samo to više nije u modi“, „Uskoro ćemo svi tako“, „Lud lik ko zavesa na promaji“, komentarisali su Beograđani na Instagramu.

Vozač beogradskog tramvaja zaustavio vozilo da pomogne baki da pređe ulicu (VIDEO)

44 Shares
Share via
Copy link