Magazin

Tragedija potresla Grčku: Iz mora izvučeno telo dečaka (11), sin poznatog glumca otišao na plivanje i nije se vratio

grcka-glumac-sin
Foto: Printscreen YT

Neopisiva tragedija pogodila je porodicu grčkog glumca Odiseja Stamoulisa čiji sin (11) je u četvrtak uveče izvučen mrtav iz mora na plaži Plaka u Fornoi Korseonu, u Grčkoj.

Niko ne može da veruje da je dete koje je otišlo na bezbrižan odmor na rodno ostrvo svoje majke umrlo od utapanja.

Naime, prema dosadašnjim informacijama, on je otišao na kupanje na plažu Plaka ton Furni, ponevši sa sobom masku, ali kako se nije vratio na vreme, majka se zabrinula.

U 18 sati popodne i nakon što ga je tražila sa rođacima, otišla je do nadležnih i i rekla im da se nije čula sa detetom od 14 sati. Obalska straža je odmah obavestila ljude na čamcima koji su bili u prolazu i u saradnji sa policijom počela je potraga.

Kako je vreme prolazilo, rezultata nije bilo i svi su se plašili najgoreg. Njegova majka je šetala sa fotografijom i pitala ljude redom, da li su videli dečaka.

U 20.30 prolaznik je u moru primetio dečakovo telo. Kada su dečaka izvukli iz mora, ljudi su počeli da plaču i da viču „Doktore, zovite doktore!“

Lekar mu je dao veštačko disanje koje nije bilo uspešno. Dete je vozilom hitne pomoći prevezeno u seosku kliniku Fourni, gde je konstatovana smrt.

Dva scenarija

Prema prvim informacijama, dečak se verovatno zapleo u mreže i nije uspeo da izađe na površinu mora.

Međutim, drugi scenario koji se razmatra je da je jedanaestogodišnjak, iz nepoznatog razloga, izgubio svest u moru i potom ga morske struje odvukle na mreže.

Telo nesrećnog dečaka prevezeno je na Samos na obdukciju.

Porodica iz Jagodine za kojom se tragalo u Grčkoj je dobro, evo zašto se nisu javljali

Izvor: Kurir.rs/Protothema

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link