Film Top 10

Top 7 klasičnih „jesenjih“ filmova

Sa kišnim danima i mirisnim čajevima, jesen je prosto stvorena za filmske maratone. Ako vam fali inspiracije za jesenji filmski maraton, nadamo se da naša lista može da pomogne. Udobno se smestite, napravite omiljeni topli napitak i uživajte.

Društvo mrtvih pesnika (Dead poets society – 1989)

Jesen je početak nove školske godine, a ovaj film će vas podsetiti na vaše školske dane i sigurno ćete uživati. Robin Vilijams (Robin Williams) kao sjajni profesor oduševljava iznova i iznova. Film je nagrađen Oskarom za najbolji scenario, a koliko god puta ga gledali, ne može da dosadi.

Kad je Hari sreo Sali (When Harry met Sally – 1989)

Predivne jesenje boje i Meg Rajan (Meg Ryan) sa svojim šeširima i blejzerima odvešće vas na putovanje do Njujorka, pravo u Central park. Romantična priča savršena za kišno popodne.

Dobri Vil Hanting (Good Will Hunting – 1997)

Ovaj film je dobio Oskara za najbolji originalni scenario i Zlatni globus za najbolji scenario u igranom filmu, a glumac Robin Vilijams Oskara za najbolju sporednu ulogu. U ovoj jesenjoj priči Met Dejmon (Matt Damon) glumi mladog matematičkog genija koji zbog teškog detinjstva pati od kompleksa niže vrednosti.

Jesen u Njujorku (Autumn in New York – 2000)

Naslov filma dovoljan je da se uvrsti u listu obaveznih jesenjih filmova, a Ričard Gir (Richard Geere) i Vinona Rajder (Winona Ryder) u zanimljivoj priči su dodatni plus.

Stigla vam je pošta (You’ve got mail – 1998)

Ovaj film prikazuje lepotu svakog godišnjeg doba, a počinje jesenjim danima. Ovo je topla ljubavna priča sa Tom Henksom (Tom Hanks) i Meg Rajan u glavnim ulogama.

Hari Poter (Harry Potter) – maraton

Vratite se u detinjstvo i kišni vikend posvetite avanturama Harija, Rona i Hermione. Okupite prijatelje iz detinjstva i napravite palačinke, a ovi filmovi su stvoreni za jesen i zimu.

Hana i njene sestre (Hannah and her sisters – 1986)

Ovaj film režirao je Vudi Alen (Woody Allen), a priča prati veliku, problematičnu porodicu. Sa vudialenovskim pečatom, ova komedija će vas zabaviti i nasmejati u tmurnim jesenjim danima.

Dodajte svoje favorite na listu filmova za jesen!

Filmovi koji su pomerili granice i koje ćete gledati s grčom u stomaku

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

60 Shares
Share via
Copy link