Lifestyle

Top 5 uspešnih Novosađanki

Ko su heroine sadašnjice, Novosađanke uspešne u svom poslu? U martu mesecu se poseban akcenat stavlja na pitanja rodne ravnopravnosti i ženskih prava. Predstavljamo vam našu listu top 5 moćnih žena našeg grada.

One su uzori mladima, hrabre, uspešne, uporne i vredne. Ovo je naša lista, a ukoliko smatrate da smo neku Novosađanku izostavili napišite nam vaš predlog u komentaru.

Aleksandra Novakov Mikić

Aleksandra-Novakov
poliklinikanovakov.com

Aleksandra Novakov Mikić  je diplomirala sa ocenom 9,94 Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je odbranila i magistarsku tezu kao i doktorsku disertaciju iz oblasti perinatologije. Ona je profesorka Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, supspecijalista perinatologije. Školovala se u Španiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Mađarskoj i Velikoj Britaniji, a supspecijalizaciju iz fetalne je završila medicine u Londonu. Posvetila se istraživanjima u polju perinatologije, ali i edukaciji ginekologa i akušera iz cele Srbije. Bila je upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine od 2007. do 2011, a od 2008. do 2011. je bila član Veća Grada Novog Sada zadužen za zdravstvo. Aleksandra je kao nagradu za svoj rad dobila brojna  priznanja i diplome iz ove oblasti.

Dragana Djermanović

dragana-djermanovic
farm4.staticflickr.com

Dragana Djermanović je magistrirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na odseku za Industrijsko inženjerstvo i mendžment. Nekada uspešna studentkinja, a danas uzor mnogim studentima, kojima često drži predavanja. Dragana je blogerka, internacionalna strateškinja i predavačica iz oblasti poslovne primene interneta, vlasnica konsultantske firme Pepper communications, direktorka kompanije Bee Premium Group i suosnivačica BeeShaper startapa. Ona je i savetnica za strateško online komuniciranje i istraživačica u oblasti primene internet komunikacijskih platformi u korporativnom komuniciranju.

Olivera Balašević

balasevic-olja-par
Izvor: Blic

Novosađanka Olivera Balašević je rođena 29. aprila 1959 godine. Glumica, kostimografkinja, producentkinja, a najviše je pamtimo po filmovima Kao rani mraz, Pop Ćira i pop Spira, i seriji Specijalna redakcija. Iako je rođena u Zrenjaninu, nju često svojatamo, kao Novosađanku. Olivera je završila dva fakulteta, fakultet Fizčkog odgoja i upisala postdiplomske studije i magistrirala, a radila je i kao profesorica. Bivša reprezentativka u gimnastici.

Milka Puzigaća

milka-puzigaca
youtube.com

Milka Puzigaća je vlasnica novosadske agencije „Skan“ koja se bavi istraživanjem javnog mnjenja. Agencija „Skan“ pokazala se kao veoma pouzdana u predviđanju izbornih rezultata.

Dubravka Valić Nedeljković

dubravka-valic
youtube.com

Profesorka Dubravka Valić Nedeljković je redovna prosorica na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, bila je šefica Odseka za medijske studije. Ona je radila kao radijska novinarka, a bila je i urednica. Već dugi niz godina je aktivna u nevladinom sektoru – predsednica Upravnog odbora Novosadske novinarske škole, bila je predsednica Saveta koordinatora Debatnih klubova Jugoslavije, koordinatorka Medijskih studija Specijalističkih akademskih studija Vojvodine. Diplomirala je na Odseku za južnoslovenske jezike Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, magistrirala na Odseku masovne komunikacije na Fakultetu političkih nauka, doktorirala odbranivši disertaciju Pragmatičke osobine intervjua ostvarenih na radiju.

POVEZANO: Zbog čega ne treba posetiti Novi Sad

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Od svih nabrojanih jedino je Aleksandra Novakov uspesna zena, ali jaaaako dobra u svom poslu, priznata i u svetu. Valic, Puzigaca i Djermanovic su prosecne u svom poslu a ne znam po čemu je Balasevicka uspesna, osim sto je zena poznatog muža. Koja dva fakulteta molim vas? Sve to cime se bavila, sto kazu englezi, jack of all trades, master on none.

    • Bravo! Posebno se slazem za Balasevicku. Notorna laž za dva fakulteta ( i ovaj fizickog odgoja nije na novosadskom univerzitetu, jer je taj fizickog vaspitanja, znaci zavrsila je negde gde je bilo lakse – i to mozda), a za „reprezentativka u gimnastici“ ću se ugušiti od smeha. Vežbala je gimnastku u osnovnoj školi u Mužlji (selu pored Zrenjanina, gde se i rodila) i možda je bila reprzentativka zapadnog Banata. Mada je i to pod znakom pitanja.

  • zaboravili ste jako uspesnu zenu koja je usrecila mnoge bracne parove a koji su zahvaljujuci njoj i njenom timu dobili decu!Bori se na svim poljima protiv steriliteta a to je prof.dr Vesna Kopitovic!

  • Saglasna sa šeširdžijom! Naprosto je neprimereno staviti Novakovku u koš sa Balaševicevom ženom.

  • Novakova apsolutno zasluzuje prvo mesto na ovoj listi. Dobra je I Valic-Nedeljkovic. Ostale kandidatkinje bi mogle da im skupljaju gradju na terenu. Msm daaaj

    • strateškinja i suosnivačica i ostalje gluposti su njeno delo, verovatno je zato smatraju uspešnom..

  • Potpuno se slazem dr.Vesna Kopitovic je zena koja APSLUTNO zasluzeje da bude na ovoj listi. Neopravdano ste je izostavili. To kakav je ona pre svega covek a zatim i strucnjak u svojoj oblasti zasluzuje veliku pohvalu. Mene je usrecila sa dva sina. Pozdrav. Da li azurirate podatke?

  • Ta Vesna Kopotovic je obicni pozer sa diskutabilnm znanjem. Ne samo da ne zasluzuje da bude na ovoj listi nego ni pomen u komentarima

761 Shares
761 Shares
Share via
Copy link