devojka_telefon_aplikacije
pixabay.com
Lifestyle Vesti Novi Sad

Top 5 najboljih aplikacija za Novi Sad

Već odavno se ne odvajamo od telefona, a u moru mnogih korisnih, zabavnih, ali i onih nepotrebnih aplikacija izdvojili smo najkorisnije novosadske. Sve su besplatne i možete ih skinuti sa Google play prodavnice. Pročitajte o čemu je reč i ako ih nemate, instalirajte ih već danas.

Bus NS Gradski prevoz Novi Sad aplikacija i widget

ns_bus_aplikacija
Foto: Printscreen

Ova aplikacija donosi red vožnje za gradske i prigradske linije Novog Sada. Iako autobusi idu često, nekada nam je važno da znamo tačno vreme polaska autobusa kako bismo stigli na željenu lokaciju na vreme. Aplikacija takođe pokazuje i putanju autobusa, što je veoma korisno ako niste sigurni koji autobus vam je najbolji izbor. Osim toga, u kombinaciji sa widget-om  prikazuje na ekranu Android telefona ili tableta red vožnje u oba pravca za izabranu autobusku liniju za naredna dva sata, a i izgleda simpatično.

Veličina: aplikacija 2,9 M + widget 40 k

SNP

aplikacija_snp
Foto: Printscreen

Aplikacija Srpskog narodnog pozorišta omogućava vam da pregledate aktuelni repertoar Srpskog narodnog pozorišta, da pročitate više o predstavama, vidite promocije, poklone i specijalne ponude. Takođe, ukoliko postoji, možete preko nje pogledati i trejler, a registracija je preko vašeg Facebook ili Google + naloga. Možete deliti novosti preko nje na Facebook-u ili Twitter-u, i pozvati prijatelje.

Veličina: 4,4 M

Novi Sad map offline

novi_sad_map_offline_aplika
Foto: Printscreen

Uz pomoć ove aplikacije možete pristupiti mapi Novog Sada i kada nemate internet, a na mapama su prikazani i restorani, kafići i drugi objekti. Osim toga, možete upisati svoju lokaciju ili izabrati vama najbližu lokaciju od onih koje su već sačuvane i dobićete tačne upute kako da stignete od tačke A do tačke B. Uz internet je ova opcija mnogo lakša za korišćenje, jer telefon može prepoznati vašu trenutnu lokaciju, ali takođe može biti korisna i kada potrošite internet. Pretraživanje objekta na osnovu adrese, čuvanje lokacija u omiljene su takođe korisne mogućnosti ove aplikacije.

Veličina: 16 M

Maxi Taxi Novosađani aplikacija

maxi_taxi_aplikacija

Poručivanje taksija preko aplikacije je najjednostavniji i najbrži način, a uz aplikaciju Maxi Taxi Novosađani imate brojne pogodnosti. U roku od nekoliko sekundi dobijate povratnu informaciju o dolasku taksija na željenu adresu i vremenu predviđenom za to, a na mapi možete pratiti kretanje vašeg taksija, tako da ćete tačno znati kada treba da izađete. Postoji i opcija da unesete i adresu odredišta, odnosno gde se vožnja završava, ali to nije obavezno. Osim toga, ako se zadesite u situaciji da ne znate adresu na kojoj se nalazite, ne morate upisati adresu u aplikaciju, već tako možete naručiti taksi budući da vozači imaju mogućnost navođenja prema željenoj lokaciji, te će vozilo ubrzo stići ispred vas.

Veličina: 3,5 M

Parking manijak

parking_manijak_aplikacija
parkingmanijak.com

Ova aplikacija služi za plaćanje parking u Srbiji, a osim Novog Sada podržava gotovo sva mesta u Srbiji. Osim toga, korišćenjem mobilne mreže automatski se locira mesto za koje se plaća parking, a korisnik može i sam dodati definicije za slanje SMS-a za bilo koji grad. Ukoliko uključite opciju napredno lociranje, možete locirati i zonu parkinga upotrebom GPS senzora. Aplikacija je popularna zbog jednostavnosti korišćenja i brzine, a uštedeće vam vreme i naročito znači u velikim gradovima.

Veličina: 4,8 M

Pročitajte više o najpopularnijim aplikacijama

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share