Dogadjaji Festivali

Top 5 događaja u Novom Sadu ovog leta

Ovog leta Novi Sad ima mnogo toga da ponudi, od muzičkih događaja preko kulturnih manifestacija, a naš grad će i ovog leta biti središte dobre zabave. Pogledajte kojih pet događaja ovog leta ne smete propustiti.

Festival InterFest

Ova manifestacija poznata i pod imenom Dani vina promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije Srbije i Vojvodine. Učestvovaće preko 100 vinskih kuća iz desetak zemalja,a moći ćete i da degustirate mnogobrojna vina. Osim toga, u okviru ove manifestacije održaće se i stručna predavanja i promocije iz oblasti vina, obilazak Novog Sada i okoline za sve učesnike i još mnogo toga.

festival_vina_dogadjaji_let
Izvor: Facebook Interfest festival vina

Kada: od 16. do 18. juna

Regata Vode Vojvodine

Ako ste zaljubljeni u plovidbu i predivne reke Vojvodine obradovaće vas ova nautička avantura duž kanala Vojvodine, na ruti Novi Sad – Bački Petrovac – Odžaci – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Sombor – Karavukovo – Bačko Novo Selo – Novi Sad. Plovidbom ćete otkriti nova mesta uz reke i uživati uz mirnu vodu i prelepu netaknutu prirodu.  Druženjem sa istomišljenicima u kombinaciji svega pomenutog glavni su aduti ove plobidbe koja slavi prirodu i sve što ona ima da ponudi.

regata_vode_vojvodine
Izvor: Facebook Regata Vode Vojvodine

Kada: od 24. juna do 03. jula

Cinema city

Krajem juna i početkom jula Novi Sad će ponovo postati grad – festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i edukativnim programom. Programski koncept festivala sastoji se od tri segmenta – Cinema City Filmovi, PRO i Muzika, koji se odvijaju na jedinstvenoj lokaciji – u novoj kreativnoj četvrti koju čine Kineska četvrt i Limanski park. U okviru programa tokom festivala prikaže se više od 100 ostvarenja nezavisne produkcije, a naročito su zanimljivi filmovi mladih autora iz naše zemlje, regiona i sveta. Francuski film Ni na nebu ni na zemlji, slovačka drama Eva Nova, nemačka drama Žajelka samo su neka od ostvarenja koja ćete moći da pogledate ove godine.

cinema_city
Izvor: cinemacity.org

Kada: od 25. juna do 2. jula

Exit festival

U julu je Novi Sad centar dešavanja svetske muzičke scene zahvaljujući festivalu Exit. Dmitri Vegas, Niky Romero, Wiz Khalifa, Bastille, Robin Shulz, Feder, Nina Kraviz, Ellie Goulding samo su neka od imena koja će i od ovogodišnjeg Exita napraviti vrhunski provod. za pamćenje. Ne sumnjamo da će Exit opravdati titulu najboljeg evropskog letnjeg festival i nastaviti da bude pravi simbol Novog Sada. Nakon Novog Sada, Exit se seli u Budvu gde će se nastaviti započeto.

Kada: od 7. do 10. jula

Dani Brazila

Novosadski Dani Brazila su jedini samba festivala u regionu, a ove godine se održava šesti put. Dani Brazila –samba karneval spaja ljude sa kulturom Brazila, te je tih dana ceo Novi Sad jedinstveno iskustvo sa mirisom Brazila. Radionice kapuere, samba plesa, samba udaraljki, izložbe, projekcije filmova, koncerti, žurke i prepoznatljiva karnevalska povorka osnovni su deo programa koji ovaj festival čini primamljivim za posetioce iz svih delova sveta. Programi su besplatni, a ne smemo ni zaboraviti spontane ulične žurke koje su svakakako jedno nezaboravno iskustvo.

Kada: od 12. do 14. avgusta

Za koji događaj već imate ulaznice?

Pročitajte više o događajima u Novom Sadu

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link