Film Lifestyle Top 10

Top 15 romantičnih komedija koje svaka žena treba da pogleda pre tridesete

Srećan kraj, luda ljubav, prijateljice, karijera… Ovo je pravo vreme da obnovite svoje znanje iz romantičnih komedija, pogledajte našu listu i nadoknadite propušteno.

Kad je Hari sreo Sali (When Harry mets Sally)

Večno pitanje – mogu li muškarci i žene da budu prijatelji? Dvoje prijatelja tokom 11 godina se trude da odvoje ljubav od prijateljstva. Meg Rajan je poznata kao kraljica romantičnih komedija, a ako do sada niste proverili zašto je to tako, vreme je da to učinite.

Rubi Sparks (Ruby Sparks)

Mladom piscu ostvaruje se san – savršena devojka upravo sa stranica koje je on ispisao nekako dolazi u njegovu stvarnost. Međutim, on ubrzo shvata koliko je dosadno kada tvoja devojka nema svoje mišljenje niti mogućnost izbora. Zanimljivo i neobično filmsko ostvarenje upotpunila je hemija između glavnih glumaca Zoe Kazan i Pola Dana.

Zgodna žena (Pretty woman)

Klasik i sjajna Džulija Roberts u filmu o bogatom biznismenu koji se zaljubljuje u unajmljenu poslovnu pratnju.

Doručak kod Tifanija (Breakfast at Tiffany’s)

Odri Hepbern igra klasičnu građanku sveta koja ne želi da se skrasi u klasiku iz šezdesetih godina  o piscu koji se zaljubljuje u svoju komšinicu.

Eni Hal (Annie Hall)

Neurotični pečat Vudija Alena vidi se i ovde – u prikazivanju razvoja jedne veze kroz sve uspone i padove tokom godina.

500 dana leta (500 Days of Summer)

Ovaj film preporučujemo da gledate same, shvatićete zašto. Nostalgična priča o momku koji ne odustaje od verovanja u pravu ljubav uhvaćenom u zamku života.

Ustvari ljubav (Love Actually)

Pravi film za praznike o najlepšem poklonu – idealna zabava za celu porodicu i jedan od najboljih božićnih filmova svih vremena.

Čudesna sudbina Amelije Pulen (Amelie)

Francuski film o mladoj konobarici koja se zaljubljuje u stranca kojeg upozna u metrou. Prediva priča uz to i predivna muzika.

10 stvari koje mrzim kod tebe (10 Things I hate about you)

Tinejdžerski film koji ima sve elemente srednjoškolske ljubavi – ples, pesmu i ljubav. Uz to i mladog Hita Ledžera.

Kako izgubiti dečka za 10 dana (How to lose a guy in 10 days)

Mlada novinarka reši da se dokaže u poslu, izabere škakljivu temu i izabere žrtvu – Metjua Mekkonahija. Ono što ona ne zna, jeste da i on pokušava da pobedi u opkladi – da je navede da se zaljubi u njega za 10 dana. Poenta priče – ne možeš sve u životu da planiraš.

Dnevnik Bridžit Džons (Bridget Jones’s Diary)

Bridžit Džouns zauvek je zarobila naša srca u ljubavnom trouglu između svog šefa i prijatelja iz detinjstva. Urnebesno smešna, a opet realna Bridžit Džons je neko sa kim je uvek lako poistovetiti se.

Tajmer (Timer)

Ako ste se ikada pitale kada ćete upoznati srodnu dušu ovaj film je pravi za vas. Priča se vrti oko futurističkog uređaja koji odbrojava minute i dane do momenta upoznavanja sa srodnom dušom. Uhvaćen je trenutak života odrastanja i realnosti bez srodne duše i čekanja na nju.

Danas 13 sutra 30 (13 going on 30)

Kada se trinaestogodišnjoj devojčici ostvari želja – da preko noći ima 30 godina počinje prava zabava. Ne možete preskočiti faze u životu, a u filmu je na naročito zanimljiv način predstavljeno zaljubljivanje. Odlična zabava za nedelju popodne.

Luda, glupa ljubav (Crazy, stupid love)

Nadajmo se da će biti više romatičnih komedija sa Rajanom Goslingom i Emom Stoun u glavnim ulogama jer su prosto neodoljivi.

Lars i prava devojka (Lars and the real girl)

Nije klasična romantična komedija, ali ćete uživati u različitim realnim situacijama – usamljenost, nada u bezuslovnu ljubav… A i dovoljno je reći Rajan Gosling.

Ako smo nešto zaboravili, dodajte u komentarima!

Listu najboljih filmova 2016. godine pronađite ovde

Aleksandra Aleksić

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Upravo ovakve filmove zene ne trebaju da gledaju NIKAD! Da nema takvih filmova u kojima je ljubav predstavljena toliko uzviseno, savrseno, bezuslovno i romanticno (sa svim zapletima) zene bi mozda manje zivele u iluziji kada je ljubav u pitanju i u idealizovanju coveka sa kojim su/bi zelele da budu.
    Zivot nije film i jako mi je glupo sto sa takvim naslovom sugerisete koje filmove bi trebalo gledati. Niste cak ni obrazlozili zasto taj naslov.

163 Shares
163 Shares
Share via
Copy link