Film Top 10

10 filmova uz koje ćete zaboraviti na sve ljubavne jade, dosadu i tugu

Svi imamo taj trenutak kada želimo da ne radimo ništa, osim da se udobno smestimo i dan provedemo gledajući dobre i opuštajuće filmove, uz koje ćemo zaboraviti na sve što nas tišti.

Prestižni sajtovi BrightSide i BIZLife sastavili su listi od 10 filmskih ostvarenja koja su kao stvorena baš za takve situacije, kada želite svoje slobodno vreme da posvetite isključivo sami sebi.

Florence Foster Jenkins

Ova tragikomedija je aspolutno šarmantna. Meril Strip igra bogatašicu iz Njujorka koja ima sve a ipak želi da bude operska pevačica, uprkos tome što ima očajan glas. Ali, da li će iz svega toga nešto naučiti? Njen zgodni muž je Hju Grant.

Intouchables

Tvorci ovog filma uspeli su da naprave duhovito, veselo i šarmantno delo koje slavi život. Film je mešavina komedije i drame koju upotpunjuju dva potpuno različita junaka.

The Holiday

Dve žene žive 10.000 kilometara udaljene jedna od druge. Obe su veoma nesrećne. Upoznale su se preko interneta, na sajtu za razmenu apartmana za one koji idu na odmor. Kada su se dogovorile da razmene domove na dve nedelje, Iris i Amanda potpuno menjaju svoje živote. Ovo je jednostavan a ipak dirljiv film.

Soul Kitchen

Film nemačkog reditelja turskog porekla Fatiha Akina (čiji je prethodni film „Glavom kroz zid“ remek-delo), prava je razbibriga koja će vam popraviti raspoloženje. Dva glavna junaka su braća koji su Srbima po temperamentu veoma slični. Nakon mnogo uspona i padova, peripetija i poteškoća, sledi kraj koji će vam razgaliti dušu. I soundtrack će vam takođe podići raspoloženje.

Love Actually

https://www.youtube.com/watch?v=g8M-wa9SEuw

Možda ste ovaj film gledali 10 puta, ali vreme je da ga pogledate još jednom. Ljubav zaista može da promeni sve – od zgodnog novog premijera koji se zaljubljuje u svoju sekretaricu do pisca koji traži nekog ko će osvojiti njegovo slomljeno srce. Veliki plus za ovaj film je što u njemu glumi mnogo talentovanih glumaca.

Мamma Мia!

Ako volite pesme ABBA-e, onda ćete uživati u ovom filmu koji je prožet njihovim najvećim hitovima. Čak i za one koji ne vole mjuzikle, ovaj film biće pravo uživanje. Pored toga, melem za vaše oči biće divni predeli.

Crazy, Stupid, Love

Vedar film tokom kog će vam skoro sve vreme biti smešak na usnama. Rajan Gosling, Ema Stoun i Stiv Karel garantuju da će vam film prirasti za srce.

Eat Pray Love

Elizabet Gilbert, koja je udata, jednog dana odjednom shvati da ne živi život koji bi želela. Nakon bolnog razvoda, reši da putuje oko sveta da bi, pre svega, bolje upoznala sebe. Kada imate dosta slobodnog vremena, smireni ste i nigde ne žurite, uživajte u ovom filmu.

Muriel’s Wedding

Film, koji je kod nas preveden kao „Venčanje bez mladoženje“, ne zaboravlja se tako lako, i jedan je od onih koje treba s vremena na vreme opet pogledati. Ovaj film je više od obične romantične komedije, jer nas uči da nikada ne treba da bežimo od sebe.

Stealing Beauty

Mlada i opčinjujuća Liv Tajler dala je filmu auru besmrtnosti. U ovom filmu uživaće vaše oči i uši, što zbog divnih predela, što zbog sjajne glume i muzike.

TOP 10 najgledanijih jugoslovenskih filmova

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

46 Shares
Share via
Copy link