Dogadjaji

Top 10 događaja u Novom Sadu ovog proleća

Izložba Art Expo

Izložba umetnosti Art Expo okuplja umetnike i publiku, promoviše vajarstvo, različite umetničke pravce, likovnu i primenju umetnost, galerije, razna umetnička udruženja, slikarske kolonije, kolekcionare i umetnike amatere. Održava na se na Novosadskom Sajmu od 12. do 18. aprila, a ulaz za posetioce je besplatan. Takođe, ove godine prvi put biće organizovan Art Bazar – razmena predmeta od kulturne i umetničke vrednosti za sve posetioce. Od izložbi posebnu pažnju javnosti privlači izložba Spomenici minulog vremena i dvojezična izložba Holokaust u Srbiji u organizaciji Jevrejske opštine.

Kada: od 12. do 18. aprila

Koncert Tonija Cetinskog

Jedan od najpopularnijih pop pevača našeg regiona Toni Cetinski pevaće pred Novosađanima 17. aprila u velikoj dvorani hale Spensa. Publika će moći da čuje neke od najvećih hitova poput Kad žena zavoli, Umirem 100 puta dnevno, 23. prosinac i mnoge od starih pesama koje nisu dugo izvođene. Za dosadašnje koncerte ovog pevača posetioci su imali samo reči hvale, pa ne sumnjamo da će Toni Cetinski oduševiti publiku i ovaj put. Ulaznice se mogu naći po cenama od 1590, 1790 i 2190 dinara.

Kada: 17. april

Poljoprivredni sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam već je poznat kao najznačajniji događaj u oblasti poljoprivrede na Zapadnom Balkanu, a održaće se od 14. do 20. maja. Veliki broj učesnika i posetilaca kao i predstavljanja proizvoda iz 60 zemalja sveta već godinama su razlog zašto je Poljoprivredni sajam u Novom Sadu jedan od 10 najvažnijih poljoprivrednih događaja u Evropi. Ove godine je na redu 83. sajam.

Kada: od 14. do 20. maja

Premijera opere Čarobna frula

Posle 33 godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu Novosađani će konačno imati priliku da pogledaju Mocartovu Čarobnu frulu. Skraćenu verziju ove opere režira Ksenija Krnajski, prema libretu Emanuela Šikandera, a dirigent je Mikica Jevtić. Neke od uloga tumače Nebojša Babić, Laura Pavlović, Darija Olajoš Čizmić i drugi. Premijerno izvođenje biće 21. maja na sceni Jovan Đorđević, čime se obeležava 260 godina od rođenja i 225 godina od smrti poznatog kompozitora.

Kada: 21. maj

pozoriste-novi-sad-repertoar-snp
Milenko Stanković ©

Premijera drame Razvojni put Bore Šnajdera

Maj mesec je vreme premijera sjajnih predstava u SNP-u. Drama Razvojni put Bore Šnajdera autora Aleksandra Popovića proglašena je za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka, a tačan datum premijere se i dalje ne zna. Reditelj je Predrag Štrbac, a igraju Radoje Čupić, Strahinja Bojović, Miroslav Fabri i drugi. Trenutno su u toku probe za ovu predstavu, a o tačnom datumu premijere bićete obavešteni na našem sajtu kako biste na vreme rezervisali karte za ovu dramu smeštenu u socijalistički kontekst koja prati anonimnog čoveka i njegove sukobe sa ideologijom.

Kada: maj 2016. godine

Pročitajte više o događajima u Novom Sadu

Share via
Copy link