Dogadjaji

Top 10 događaja u Novom Sadu ovog proleća

Proleće 2016. godine u Novom Sadu biće u znaku koncerata sjajnih muzičara, zanimljivih manifestacija i kulturnih događaja. Dok je april mesec muzike, u maju vas čekaju sajmovi i premijre, a za vas smo izdvojili deset događaja koje ne smete propustiti ovog proleća.

Fashion week

Novi Sad će biti centar mode od 6. do 11. aprila u kongresnom centru Master novosadskog Sajma. Mladi, talentovani dizajneri predstaviće svoj rad pred učesnicima, a već prve večeri dvadeset mladih balkanskih dizajnera predstaviće mušku kolekcije inspirisanu Endijem Vorholom u klubu Fabrika. Kasnijih dana očekuju vas zanimljivi sadržaji poput seminara o marketingu u mnogih drugih zanimljivih stvari.

Kada: od 6. do 11. aprila

fashion_week_novi_sad_2016
Izvor: serbiafashionweek.com

Koncert Urbana & 4

Koncert vrhunskog hrvatskog muzičara Damira Urbana održaće se u četvrtak 7. aprila u klubu Fabrika. Ekipa Urban & 4, pored Novog Sada, održaće koncert i u Beogradu, kao deo promocije albuma Live 2015, zapisa sa prošlogodišnjeg koncerta iz Zagreba, koji je do sada najveći koncert ove ekipe. Urban & 4, pored Damira čine Marco Bradascia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman. Ulaznice za koncert u pretprodaji koštaju 800 dinara, dok će na vratima kluba iznositi 1200 dinara.

Kada: 7. april

Koncert benda Ničim izazvan

Miljenici novosadske publike, bend Ničim izazvan upravo u Novom Sadu započinje svoju turneju povodom izdavanja drugog studijskog albuma Odlaziš. Autori hitova poput O tebi, i Tridesete sviraće uživo pred novosadskom publikom 8. aprila od 21 čas u klubu Quarter. Ulaznica košta 600 dinara, a predgrupa biće bend Kofein iz Sremske Mitrovice.

Kada: 8. april

koncert-zurka
Izvor: Pixabay ©

Prosefest

Deseti međunarodni festival proze biće održan od 11. do 15. aprila u Kulturnom centru Novog Sada. Pod sloganom Zauzmi pozu čitaj prozu, ovaj festival podseća na značaj čitanja i posmatra umetnost kao prostor slobode. Osim toga, u cilju promocije čitanja organizovan je i foto-konkurs za profesionalnu i amatersku fotografiju poze u kojoj čitate knjige. Pobednike konkursa očekuju nagrade u vidu knjiga Aleksandra Tišme, Olge Tokarčuk i drugi.

Kada: od 11. do 15. aprila

Salon knjiga

Međunarodni salon knjiga koji će se održati od 12. do 18. aprila mesto je susreta izdavača, pisaca i čitalaca gde će se razgovarati o trenutnim najvažnijima temama u književnosti. Osim toga, na Sajmu će se promovisati knjige iz popularne književnosti za decu, naučne fantastike i stručna literatura. Najvažniji segment Salona knjiga svakako je manifestacija Dani Laze Kostića, kada će dodeljivati nagrada Laza Kostić za najbolje književno ostvarenje, kao i druge počasne nagrade. Takođe, ovogodišnji Salon knjiga je 22. po redu, a pristutvovaće i laureati dobitnici najznačajnijih književnih priznanja u Srbiji.

Kada: od 12. do 18. aprila

Idi na sledeću stranu>

Share via
Copy link