Magazin

Divlja gradnja cveta na Savi, Toma Nikolić i novosadski biznismen zagađuju reku

Savski-nasip-Bazen-u-dvoristu-Milosa-Jeremica
Foto: Nova

Nelegalna gradnja vikendica na beogradskoj levoj obali Save postala je stvar prestiža i biznisa. Kvadrati niču u zoni reni bunara odakle se glavni grad dobrim delom snabdeva vodom za piće.

Kako piše portal Nova.rs., u blizini dve kuće porodice bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, svoju oazu je sagradio i novosadski dizajner i biznismen Miloš Jeremić.

U dvorišnom delu objekta, krošnjama i zidom zaklonjen od očiju slučajnih prolaznika, sagrađen je i bazen za kupanje.

Mediji su puni oglasa da se te i takve kuće, vikendice, splavovi, izdaju i to za vrlo zavidne sume. Em je nelegalno zidano, em je u zaštićenoj zoni, em pojedincima služi za zaradu.

Jedan od vlasnika koji svoje građevine izdaje mogao bi biti novopečeni narodni poslanik vladajuće koalicije Aleksandar Sale Jovanović.

Isto ime i prezime potpisuje oglas za izdavanje kuće sa splavom, a on ima i splav i kuću na obali. Takođe, u neposrednoj blizini njegovih objekata niče još jedna zgrada.

Ne zna se da li Jovanović dobija komšiluk ili se proširuje.

Leva obala Save napadnuta je divljom gradnjom već decenijama. Investitiori su ljudi iz vlasti, njihovi miljenici i rodbina.

Mediji su ranije pisali da su vikendice, sem Nikolića, podigli i njihovi prijatelji Bačevići (ćerka nekadašnjeg ministra, pa potom ambasadora u Kini Milana Bačevića udata je za Tominog sina).

Tu je graditeljske veštine oprobao i brat zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta. Sojenicu je podigao i Slaviša Topalović, pomoćnik predsednika opštine Zemun.

Savski-nasip-Bazen-u-dvoristu-Milosa-Jeremica
Foto: Nova

Porodica bivšeg predsednika Srbije usporila je radove na postavljanju splava posle objavljivanja Tomine fotografije u društvu bagera.

Na ovoj lokaciji grade i estradne zvezde, šefovi pojedinih komunalnih preduzeća. Otpadne i fekalne vode se direktno izvode u Savu.

Ispust-kanalizacije-Savski-nasip
Foto: Nova

Suvišno je i objašnjavati šta to znači za kvalitet vode za piće.

Zalud sanitarni inspektori izlaze na teren i konstatuju nova ugrožavanja vodozahvata, jer njihov rad ne prate drugi nadležni organi. Naprotiv svi sabotiraju, a povlašćeni zidaju li zidaju.

Smrad kanalizacije u Novom Sadu: Fekalije idu direktno u Dunav

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Divno. Hajde da i u Tomine kuce i stanove uvedemo cevi beogradske kanalizacije kako bi mu poboljsali kvalitet vode i vazduha.

23 Shares
Share via
Copy link