Magazin Srbija

Toma Mona – najsjajniji biser srpske politike: Ima li šta lepše, cena skače, a vi to ne plaćate

toma mona šlem
Printscreen

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas (22. april) da za novu vladu nisu ključna personalna rešenja već politika koju će vlada sprovoditi, i da li imati hrabrosti da se uhvati sa svim izazovima u koštac i umeti da se izbori.

Momirović je rekao Tanjugu, odgovarajući na pitanje da li će biti ministar u novoj vladi, da je važno da nova vlada ima, kako je ocenio, oštrinu poput one koju je imala vlada koju je vodio tadašnji premijer Aleksandar Vučić, kada je sprovedena fiskalna konsolidacija.

I da li će nova vlada imati snagu da se uhvati u koštac sa problemima kao što je učinjeno tokom korona krize, naglasio je Momirović.

– Cene struje su ovih dana značajno porasle na svetskom tržištu, a to naši građani nisu osetili. Ima li šta lepše, cena skače, a vi to ne plaćate. Ali, ako se tako nastavi, ti građani će to platiti sa kamatom, a mi ćemo naša preduzeća uništiti – naveo je Momirović.

Kaže da je to, na primer, jedan od izazova sa kojim će morati nova vlada da se suoči u narednom periodu.

– To će determinisati politiku naredne vlade – hrabrost – naglasio je on u izjavi za Tanjug tokom vožnje brzim vozom od Beograda do Novog Sada.

Na pitanje da li, ipak, sebe vidi u novoj vladi, Momirović je rekao:

– Ne mogu da kažem da ne imponuje biti minitar, ali nisam ušao u ovu priču da bih ostvarivao lične ambicije već da bih podržao politiku Aleksandra Vučića, koja je pokrenula sve infrastrukturne projekte.

Istakao je da ispred svog interesa stavljam interes svog naroda i interes politke koja se vodila do sada, kao i da je to prioritet.

Izvor: Tanjug

Nije lako biti Toma Mona: Kad se kičma savije, guzica se širi

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

136 Shares
136 Shares
Share via
Copy link