Magazin

Marija je htela da ubije Čedu: Šta se zaista događalo u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine.

Poznati advokat Toma Fila, koji je Slobodana Miloševića branio pred Haškim tribunalom, otkrio je nepoznate detalje koji su se dogodili tokom akcije hapšenja bivšeg predsednika SR Jugoslavije, u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine.

“Postojale su tu razne priče, Čeda Jovanović je tvrdio da mu je Siniša ponudio da ukoliko dobije ono što je tražio da će da ubije Miloševića. Ja to nisam čuo ni video. Siniša je pitao mene šta da radi”, rekao je Toma Fila, koji je bio prisutan kada je Sloba Milošević uhapšen.

On je istakao da je znao da su na samom ulazu u vilu “Mir” bila postavljena dva borbena oklopna vozila koja su imala mitraljez i bila puna metaka.

“Meni je Pavković rekao da su to bili ćorci, ne znam da li su bili. Da sam tada rekao Siniši ‘Ajde da se borimo’, on bi krenuo. Prvo što bi nas sve pobili, ali to bi bila najmanja šteta. Verovatno bi nakon toga zabranili sve živo i rekli da je to bio državni udar. Sve je bilo organizovano, grupa oko Đinđića je spremila organizaciju”, otkrio je Fila ističući da je prvobitan plan bio da uhvate Slobu Miloševića, da ga odvedu u Tuzlu i kažu da su to navodno uradili gangsteri za 5 miliona.

Ideja je bila da se to sprovede sa ekipom iz Surčina, koja je pokrala pre toga oružje iz stanice Majke Jevrosime”, otkrio je.

“Pavković je bio na toj strani i njegove Kobre su ga branile. Govorimo o JSO i Legiji, 10 članova JSO je kao jedna Kobra. Nije vredelo. Te noći se Đinđić dogovorio sa Pavkovićem i Pavković je povukao Kobre. I onaj Senta je otišao i odneo oružje” dodao je Toma FIla.

Toma Fila se dotakao situacije kada je Marija Milošević uzela pištolj i pucnjave koja se dogodila te noći.

“Ja sam sklonio Čedu da ga ne ubije Marija. Sad je novu priču ispričao ‘Ne znam, neko me je sklonio’. Sklonio sam ga ja ne ubije Marija, htela je da ga ubije. To je istina. Rekla je Slobi ‘Koga ovaj Toma brani, tebe ili njega?’ Ja sam gledao šta da puca na njega, da ode žena na robiju. Tri stvari je tada Đinđić potpisao, da ga neće poslati u Hag, da mu neće dirati porodicu i da će mu zaštiti imovinu, ništa od toga nije ispunjeno”, otkrio je on.

Izvor: Mondo

Sve što niste znali o Mirjani Marković, zagonetnoj ženi srpske istorije

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
338 Shares
338 Shares
Share via
Copy link