Magazin Poznati

Sajentolozi su činili sve kako bi se Tom Kruz razveo od Nikol Kidman a na kraju su joj uzeli i decu

nikol-kidman-tom-kruz
Nikol i Tom KruzFoto:Profimedia

Holivudska zvezda Tom Kruz godinama unazad je istaknuti član Sajentološke crkve koja neprestano izaziva kontroverze. Tom se priklonio sajentologiji 80-ih posle braka sa glumicom Mimi Rodžers, a uz kolegu Džona Travoltu svakako je jedan od najistaknutijih članova koji tvrdi kako su mu sajentološki programi pomogli da se reši disleksije, ali zbog religijskih ubeđenja privatni život se potpuno razorio.

Tom Kruz se na tren udaljio od sajentologije ‘1997. godine kada je snimao film ‘Eyes Wide Shut“, Stenlija Kjubrika s tadašnjom suprugom Nikol Kidman, piše u novoj knjizi pod nazivom ‘A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology’ koju je napisao bivši član crkve Majk Rinder.

Kako navodi, Kruz je počeo da ignoriše pozive šefa Dejvida Miskevdiža tokom snimanja u Londonu što ga je navelo da crkvenog izvršnog direktora Martija Ratbuna pošalje u Veliku Britaniju kako bi izvršio reviziju, odnosno proces u kojem subjekt prolazi kroz događaje u svom životu kako bi se oslobodio negativnih misli i enegrije, i postigao nivo svesti – što je bilo okidač za ponovno uvlačenje u svet sajentologije.

To je dovelo do problema između Toma i Nikol Kidman koju je uveo u crkvu nekoliko godina ranije, ali ona nije izrazila nikakvu želju da postane član. Oskarovka je ispod oka gledala na sajentologiju jer je fokusirana na racio zbog oca psihijatra.

Naime, prema Sajentološkoj crkvi, psihijatrija pruža neskaldno odrastanje i preterano oslanjanje na lekove. Crkva se zbog toga osećala ugroženo zbog uticaja koji je Nikol imala na njihovu “najveću zvezdu“ pa je šef s holivudskim advokatom Bertom Fildsom angažovao zloglasnog privatnog detektiva Entonija Pelikana da špijunira Nikol i prisluškuje joj telefon.

Knjiga otkriva da je Ratburn okrenuo usvojenu decu para, Iazbel i Konora protiv glumice tako što ih je indoktrinirao u učenja L. Rona Habarda o supresivnim osobama. Prema sajentološkom kanonu, supresivna osoba je ona koja crkvu smatra neprijateljem.

– Kada su se Tom i Nikol 2001. razveli, Miskevdiž je bio srećan što ‘negativan uticaj’ Nikol više ne odvlači Toma od sajentologije. Tom Kruz je nakon toga postao gorljiviji u svojoj glasnoj javnoj podršci sajentologiji i Miskevdižu- piše Rinder.

Kidmanova i Kruz su se razveli 2001. godine, a Tom je zadržao starateljstvo nad decom, uz obrazloženje da su Konor i Izabela posvećeni sajentolozi koji su izabrali da ostanu sa svojim ocem.

Izvor: Žena

Svetski poznati frajeri nisu imuni na botoks, jedan postao „zavisnik“ od estetskih operacija (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link