Koronavirus Srbija

Tito, ti li si? Status kom se iz srca smeje ceo region

Društvene mreže jesu plodno tle za širenje dezinformacija i panike među građanima. Međutim, ne bismo bili fer kad bismo ovaj vid komunikacije samo „hejtovali“.

Internet portali i društvene mreže beleže veliki broj poseta i aktivnosti otkako je uvedeno vanredno stanje. To ne čudi, s obzirom na činjenicu ograničenog kretanja i manjka obaveza velike većine ljudi.

Sve to je uslovilo da duhovite objave na FB, Twitteru i Instagramu vrlo brzo postanu viralne.

Baš to se dogodilo sa jednim domaćim statusom na Facebook-u, u kom se korona poredi sa socijalizmom. Ili komunizmom…nismo sigurni.

– Pa ovo bre nije korona nego socijalizam. Završiš sa poslom u petak u 15h. Dođeš kući. Odmaraš od petka do ponedeljka. Niko te ne cima, nikom se ne žuri. Para imaš, koliko imaš. Isti ku*ac. Svi se sekiraju za tvoje zdravlje. Zove te familija. Igraju se karte. Žene opet mese kolače. U određeno vreme se gleda dnevnik i mušica ne sme da se čuje. Ništa za predsednika ne sme da se kaže. Ljudi opušteno spavaju u parku (migranti). Nikome nizašta nije frka. O penzionerima se vodi računa. Je*em li ga, da li je ovo bolest ili lek? Tito, ti li si – piše na statusu koji se velikom brzinom deli po društvenim mrežama u regionu.

FB status viral

U svakoj šali ima malo istine, kaže stara izreka.

Cela Srbija aplaudira jednoj Novosađanki, a njen status ne prestaje da se širi internetom

 

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap