Film

The Walk, krivično – umetničko delo veka

Reditelja Roberta Zemekisa, pamtimo po “Forest Gump-u” i “ Povrtaku u budućnost“. Ove godine, na prestižnom Njujorškom filmskom festivalu predstavio se novim filmom, “The Walk“, odnosno “Put do slave“. Reč je o ostvarenju koje je inspirisano istinitim događajem, snimljen je u 3D verziji, a glavna uloga pripala je Josephu Gordon-Levittu.

Ova avantura vraća nas 40 godina unazad, prvo u Pariz a zatim u centar Njujorka, Menhetn. Hodač po žici Philippe Petit ima samo jedan san – da postavi žicu između kula bliznakinja i hoda na visini od 417 metara, bez bilo kakve zaštite. Kako bi se uživeo u ulogu, Levitt je proveo nekoliko dana sa Philippe-om da bi zaista razumeo njegovu priču i dobro izneo ulogu.

Rezultat je i više nego fascinantan, a kada odgledate trejler, videćete i zašto. Ovo je svojevrsno krivično – umetničko delo veka koje je Philippe izveo 7. avgusta 1974. godine. Svetsku premijeru film je imao 26. septembra, a pre nekoliko dana stigao je i u naše bioskope.

Možete ga pogledati U Areni Cineplex, svakog dana u 22.00h, a do tada, pogledajte trejler.

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link