Magazin Novi Sad

Udruženi novosadski ćalci pomažu ocu četvoro dece u renoviranju kuće koja je izgorela u požaru

kuca-banostor-ns-tate-2
Foto: Fejsbuk/Tate Novosađani

Fondacija Tate Novosađani pokrenula je još jednu akciju pomoći za oca četvoro dece iz Banoštora, kome je u požaru nedavno izgorela kuća. Požar je zahvatio i oštetio celu kuću a krov je potpuno uništen. On se Tatama Novosađanima obratio sa molbom za polovni crep, polovne grede i bilo šta što bi moglo dobro doći za prvu pomoć.

Novosadski ćalci su bez oklevanja odlučili da se udruže i osposobe kuću kako bi pristojan život u njoj ponovo i što pre bio moguć. U komentarima su se odmah javili ljudi dobre volje koji su se ponudili da pomognu.

Jedan tata je ponudio crep za celu kuću, drugi prevoz materijala, treći građu potrebnu za renoviranje, četvrti da uradi kompletnu rekonstrukciju krova, peti da bude radnik…

Osnivač Fondacije Tate Novosađani Miroslav Đorđević u razgovoru za Luftiku kaže da su već, za svega nekoliko dana uspeli da sakupe većinu onoga što je bilo potrebno:

– Naši članovi su nam se brzo javili, tako da smo za sada uspeli da sredimo crep. Grede nismo kompletirali ali se nadam da ćemo u narednim danima i to uspeti da rešimo. Najvažnije je da se prvo reši krov koji je skroz otišao. Na sreću, čovek ima jako dobre prijatelje koji su uz njega pa će i oni pomoći.

Druga stvar koja je potrebna i na kojoj radimo je nameštaj. Nažalost, uspeli su da spasu samo mali deo nameštaja. U dogovoru sa prijateljima porodice i preko naših članova uspeli smo da obezbedimo četiri ormara, trosed i veći deo nameštaja za dnevnu sobu. Članovi su doneli i pokućstvo, čaše, escajg, da im se nađe za prvu pomoć, dok malo ne stanu na noge – objašnjava za naš portal Miroslav Đorđević.

On dodaje da će do subote nameštaj biti prebačen, a članovi Fondacije će do četvrtka obezbediti kombi prevoz.

– Kasnije, nakon popravke krova ćemo videti šta je još potrebno, molerski radovi, da se sve ispere i okreči. Mislim da ćemo u kratkom vremenskom periodu sve rešiti, važno je da porodica ponovo ima krov nad glavom i da u pristojnom ambijentu mogu da nastave život.

U našoj grupi imamo i majstore, ljude koji se bave raznim poslovima i uvek rado pomažu i izlaze u susret kome god je pomoć potrebna – zaključuje za Luftiku osnivač Fondacije Tate Novosađani Miroslav Đorđević.

Miroslav napominje da je Fondaciji Tate Novosađani potrebna pomoć i za obnovu kuće u Begeču o čemu je naš portal već pisao i da će za njenu obnovu biti potrebno najmanje od 5 do 10 hiljada evra.

U vremenu otuđenosti, humani gestovi i akcije pomoći onima kojima je ona najpotrebnije je uvek nešto na šta treba i ukazivati i podsticati. Da svi razmišljamo i delamo na taj način, svet bi bio nesumnjivo mnogo lepše mesto.

Novosađani pomažu četvoročlanoj porodici sa bebom, žrtvama teškog porodičnog nasilja

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
845 Shares
845 Shares
Share via
Copy link