Magazin Novi Sad

Novosađani pomažu četvoročlanoj porodici sa bebom, žrtvama teškog porodičnog nasilja

kuca-tate-nov-2
Foto: Printscreen/Tate Novosađani

Fondacija Tate Novosađani moli sve dobre ljude da se priključe do sada najvećoj akciji pomoći jako ugroženoj porodici.

Radi se o teškoj porodičnoj priči i divnim ljudima koji nisu tražili pomoć, sve dok se komšije nisu obratile njihovoj Fondaciji i koleginicama Novosađankama.

Rešili su da se uključe i pomognu im na više polja. U pitanju su žrtve porodičnog nasilja. Majka, koju je zlostavljao suprug, ćerka koju je zlostavljao partner i sa kojim ima bebu od samo dve nedelje i maloletni sin koji sve to prati i proživljava, a ne može da im pomogne.

Nasilnici su udaljeni od njih, potrebna im je pomoć psihologa jer su u prošlosti prilično namučeni. Ova, sada četvoročlana porodica je smeštena u svojoj oronuloj kući u Begeču.

Kako je Fondacija objavila na svom sajtu – potrebno je da zajedno sa drugim udruženjima, mesnom zajednicom, centrom za socijalni rad i lokalnim firmama učine da život započnu mirno u svojoj maloj kućici koja će biti sređena.

Trenutno stanje je takvo da manji vetar skida delove krova. Detalje možete pogledati na fotografijama.

Grupa Novosađanke je sakupila oko 140.000 dinara, od čega su ugradile PVC prozore i sredile sobu za bebu. Tu su za svakodnevnu pomoć i mladoj mami oko bebe.

Ekipa Fondacije je bila na lokaciji, pokosili su travu u dvorištu i uskoro očekuju detaljnu specifikaciju materijala kako bi što pre krenuli sa radom.

Potrebna im je Vaša pomoć u vidu novčanih, donacija materijala, fizičke pomoći kada radovi krenu. Procena je da će biti potrebno minimum 500.000 dinara.

Porodica je trenutno smeštena u selu a kuća je spremna za renoviranje.

Cilj je da im se pomogne oko kuće i da nakon toga stanu na noge kako bi mogli samostalno i mirno da nastave sa svojim životima.

Račun Fondacije Tate Novosađani 340-11024555-64 sa svrhom uplate Begeč je otvoren, Paypal i Benevity platforma takođe. Navode da će praviti i objavljivati redovne preseke, uplate se kao i do sada mogu pratiti na sajtu, preko stranice donacije.

Nama ostaje da im poželimo puno sreće, da i ovu akciju završe uspešno i što pre spase još jednu porodicu – posebno imajući u vidu da je novi član porodice i dvonedeljna beba.

Fondacija Vam se unapred zahvaljuje na angažovanju.

Izvor: tatenovosadjani.rs

Krunisanje cara Dušana je novo novosadsko remek-delo neobičnog i humanog umetnika (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
95 Shares
Share via
Copy link