Magazin Srbija

Predrag je na porodiljskom i čuva sina – žena ga podržavaju, muškarci ismevaju

tata predrag
FOTO: SCREENSHOT TV PRVA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Predrag Crvenković je ponosni roditelj u svakom smislu te reči i on sa svojim sinom provodi puno više vremena nego većina drugih očeva.

Naime, Predrag je preuzeo porodiljsko odsustvo svoje supruge, kada je njihov sin napunio devet meseci. Danas Predrag kaže da mu je to najbolja odluka ikada.

Iako po zakonu u našoj zemlji i tate imaju pravo na porodiljsko odsustvo, malo njih se odlučuje na ovakav korak, a Predrag je jedan od njih.

– Nije mi bilo teško da preuzmem potpunu brigu o njemu jer već od drugog meseca spavao sa mnom po celu noć. Bilo mi je olakšano jer sam već dobro znao sve njegove navike. A ako me pitate, teže je raditi nego čuvati dete. To nije nikakva žrtva! – rekao je ovaj tata u emisiji “150 minuta”.

Njegov sin Vid je puno vezan za njega pa je čak i prvu reč koju je izgovorio bila upravo “tata”. Iako smo navikli da su majke više uključene u život deteta, pogotovo prvih godinu dana njegovog života, Predrag je dobro upoznat sa svim navikama svog desetomesečnog Vida.

tata porodiljsko
FOTO: SCREENSHOT TV PRVA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

– Moj dan zavisi od toga kako on spava noću. Ali već sad mu znam metod pa sam se potpuno navikao. Nama dan počinje doručkom posle ustajanja, malo se igramo, a on me posle “ispoštuje” i odspava. Imamo ručak pa šetnja neka dva sata. Posle toga još jedno spavanje. Uveče mi je najteže jer on neće baš lako da se uspava, pa imamo tu od 7 do 11 svakakvih situacija, ali mamo nosiljku koja pomaže i snalazimo se – kaže Predrag.

Na pitanje kako reaguje okolina, on objašnjava da je bilo svakakvih reakcija jer – ovo je ipak Balkan.

– Veću podršku sam dobio od žena nego od muškaraca. One su baš oduševljene i pohvale me. Balkan valjda… Kolege i drugari reaguju, neko prihvata iskreno i sa divljnjem, ali većina se šali na moj račun i komentariše: “Pa nećeš valjda to”. Ali zašto ne bih! To je najlepša stvar na svetu. Pa jednom je mali i odrasta, kad da budem sa njima ako ne sad – kaže ponosni tata.

Inače, podaci Ministarstva za demografiju i brigu o porodici svedoče da je svega 373 očeva tokom prethodne godine ostvarilo pravo na porodiljsko odsustvo.

Izvor: Blic

„Provela sam 3 dana sama sa svojom bebom. Samohrane mame, divim vam se“

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
374 Shares
374 Shares
Share via
Copy link