Magazin

Novo targetiranje glumaca, Biković poručio: „Streljajte i mene“ (VIDEO)

bikovic
Foto: N1

Na društvenoj mreži Tviter pod pseudonimom Narodni neprijatelj objavljena su dva videa u kojima su još jednom imenom i prezimenom „targetirani“ brojni glumci. Među prvima se oglasio glumac Miloš Biković tražeći od nadležnih organa da reaguju.

Na samo početku videa stoji poruka „Glumci koji su uhlebljeni na projekte Telekoma, odnosno državnim budžetom i privatne kompanije Pink, pozivaju na atidemokratske metode rušenje države i ustavnog poretka“, prenosi N1.

Potom se ređaju slike sa imenima i prezimenima velikog broja glumaca: Branislav Trifunović, Hana Selimović, Miodrag Dragičević, Amar Ćorović, Ana Mandić, Vesna Trivalić, Gorica Popović, Dragan Bjelogrlić, Petar Božić, Radovan Vujović, Jovana Gavrilović, Bojan Dimitrijević, Tamara Dragičević, Nikola Đuričko, Nina Janković, Sofija Juričan, Branka Katić, Svetlana Ceca Bojković, Gordan Kičić, Tihana Lazović, Danica Maksimović, Nenad Maričić, Irfan Mensur, Ammar Mešić, Vanja Milačić, Milan Mihajlović.

U drugom videu, spisak se nastavlja: Marko Janketić, Ivan Mihailović, Nela Mihailović, Milica Mihajlović, Vanja Nenadić, Nataša Ninković, Anita Ognjanović, Viktor Savić, Jelena Stupljanin, Nikola Kojo, Marko Todorović, Branislav Tomašević, Marina Ćosić Mirković, Nada Šagrin, Rade Šerbedžija, Milan Marić, Jelisaveta Seka Sablić, Sergej Trifunović, Olivera Bacić.

Na navedenom Tvitu stoji i post:

Povodom novog napada na glumce, među prvima se oglasio Miloš Biković koji je istakao da „ovo ne sme da se toleriše i da nadležni organi moraju da reaguju“.

„Ne moramo uvek svi da mislimo isto ali ako ćete da crtate mete na čelo ljudima koji imaju drugačije mišljenje, ako zbog toga treba da se streljaju, onda stajem u stroj sa njima“.

Pored njega brojni glumci su takođe stali uz kolege i dele sporan video uz apel na nadležne da što pre reaguju.

Podsećamo ovo nije prvi napad na glumce koji su podržali proteste „Srbija protiv nasilja“. Mežu prvima to je učinio poslanik SNS Nebojša Bakarec koji je javno izneo honorare glumaca, a potom je „tragetiranje“ nastavljeno zbog čega sve više njih dobijaju pretnje u koje su uključena i deca kao što je slučaj kod glumice Tamare Dragičević.

Biković o litijumu, aktivistima i Južnom vetru: „Potpuno besmislena priča“

Share via
Copy link