Magazin

Biković o litijumu, aktivistima i „Južnom vetru“: „Potpuno besmislena priča“

Miloš Biković
Foto: Nemanja Miščević

Glumac Miloš Biković kaže za da je priča koja se potegla o potkupljenim ekoaktivistima u seriji „Južni vetar“ – „potpuno besmislena“.

Kako je rekao za N1, radi se o fiktivnim likovima za koje se kasnije ispostavi da uopšte nisu potkupljeni.

– Da je iko gledao epizodu do kraja, video bi da to o korupciji nije istina – izjavio je.

Nedavno su ekološki aktivisti i meštani Gornjih Nedeljica, koji se protive iskopavanju litijuma i Bora u tom kraju, reagovali na scene iz serije „Južni vetar“.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta obratio se nedavno jednom od glavnih glumaca u seriji Milošu Bikoviću povodom epizode te serije u kojoj jedan od likova, Amerikanac, prikazuje ekološke aktiviste kao podmitljive, o čemu se podigla diskusija na društvenim mrežama.

Biković je u razgovoru sa Ćutom ukazao na to da se povodom iskopavanja litijuma u Srbiji već oglasio i izjasnio.

Na pitanje da li je u seriji poslata politička poruka pominjanjem Gornjih Nedeljica i litijuma, Biković odgovara:

– A koja bi to politička poruka bila s korumpiranim poslanikom vladajuće stranke koji je narkoman, da želimo da šaljemo političke poruke. Ili Maraš koji kao kriminalac ulazi u politiku. Mi treba da podsećamo na stvarnost da bismo gledaocu bili zanimljivi. Ako mi šaljemo te poruke, onda bi trebalo da nas uhapse jer smo prikazali poslanika kao kriminalca – to je fikcija, to je mašta – objašnjava Biković za N1.

Posebno je, dodaje, besmislen deo sa aktivistima i građanima.

– Prvo, građane niko nije pomenuo, pomenuti su eko aktivisti i neke stranke zelenih, koje ne postoje. Drugo, nigde nije pokazano da su oni korumpirani. To je laž koju jedan lik plasira drugom i to se posle toga, da je iko gledao do kraja, video da to nije istina. Sad, da li fiktivni lik laže o nekom, pa ako ćemo dotle da idemo s cenzurom, mislim… – izjavio je Biković.

Reditelj“Južnog vetra“ o sceni sa litijumom: „Svako ko vodi polemiku sa fiktivnim likovima, ne razume umetnost“

41 Shares
Share via
Copy link