Magazin

Taksista opelješio turistu, 150 € uzeo za vožnju od aerodroma do Novog Beograda

taxi divljak
Printscreen

Divlji taksisti za svoje žrtve uglavnom biraju goste Beograda, ljude iz unutrašnjosti Srbije ili strance koji ne razlikuju legalnih od nelegalnih taksi vozila. Jedan inostrani turista prvi put u životu posetio je Srbiju i nakon sletanja na aerodrom Nikola Tesla i izaska sa terminala, ušao je u belu škodu, sa taksi tablom na krovu vozila, objasnivši vozaču da ide do Novog Beograda.

Taksista je svoju uslugu naplatio neverovatnih 17.000 dinara jer putnik u prvi mah nije imao predstavu koliko je to novca za jednu takvu vožnju, koja može koštati od 1000 do 2000 dinara.

Ovaj turista je pomoć potražio preko društvenih mreža zatraživši od lokalnih korisnika da mu sugerišu je li dobra ideja da taksistu ponovo potraži na aerodromu, a upitao je i da li će mu srpska policija pomoći u ovom slučaju.

– Pošto je ovo moj prvi dolazak u Srbiju, nisam shvatio odmah koliko sam mu zapravo novca dao. Osećam se glupo sada. Trebalo je da zakažem taksi na šalteru na aerodromu. Muka mi je kada pomislim kako me je prevario – napisao je gost Beograda, a onda dodao i nastavak priče nakon što je ipak pronašao taksistu i drumskog razbojnika na beogradskom aerodromu.

On je u svojoj objavi objasnio da se taksista pri ponovnom susretu pravio kako ne razume engleski jezik, a onda kada je situacija postala neprijatna, odveo je turistu do najbližih kolega koji su potvrdili da je to tarifa, 150 evra, za vožnju od aerodroma do Novog Beograda.

Ovo šmiranje patriotizma i solidarnosti zapravo je odlika pokvarenjaka, prevaranata i lopova.

Kako bi ispao fin, taksista se ponudio da vrati samo pet hiljada dinara svojoj žrtvi koja je u prvi mah uzela novac iz ruku svog lopova, koji nije želeo da vrati i ostatak svote.

Kada se turista okrenuo i krenuo u pravcu policije i aerodromskog obezbeđenja, taksista ga je pratio i onda mu ponudio još tri hiljade dinara, njegovih para. Inače, obezbeđenje aerodroma i tamošnja policija nisu želeli da odreaguju već su turistu uputili na surčinsku policijsku stanicu. Turista je na kraju povratio samo 8 hiljada dinara i pritom je uslikao automobil marke škoda, za koji tvrdi da pripada taksisti i fotografije objavio na društvenoj mreži.

Ne dajte se prevariti: Cene taksija u Novom Sadu

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link